CHP’den Balçova’da üçüncü kez aday gösterilen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte, ilçesindeki sandık görevlileriyle bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, döneklik tartışmalarına değindi. Engin, “Dönek; ben Cumhuriyet Halk Partiliyim diyerek namus şeref sözü vererek ertesi sabah başka partide soluğu alanlardır” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Balçova Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Çalkaya ilçesindeki sandık çevresi sorumluları ile bir araya geldi. Termal Otel’de partilileri ile kahvaltı yapan Çalkaya, salona CHP İl Başkanı Ali Engin ve İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ile birlikte geldi. Kahvaltıdan sonra pürti üyelerine bir konuşma yapan İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz “Biz on yıldır burada yerel yönetimdeyiz. Bu seçimde de anlımız ak, başımız dik, gururla vatandaşımızın kapısına gideceğiz. Çünkü biz hırsız değiliz, yetim hakkını çalmadık, çırpmadık. Belediye Başkanımız adam gibi belediyecilik yaptı” dedi.
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise 10 yıldır yaptığı hizmetlerin anlatarak başladığı konuşmasında, “Biz halkımızın sağlına, çocukların eğitim kurumuna, esnafımızın güvenliğine yatırım yaptık. Balçova Halkı’nı hiçbir anında yalnız bırakmadık, aç ve açıkta bırakmadık. Çünkü bunların bizim partimizin temel ilkeleridir” diye konuştu. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı da eleştiren Başkan Çalkaya, “Sen yıllarca bizim yapacaklarımızın önüne engel olacaksın, senin bakanlıktaki partizan bürokratların İzmir’in Balçova’nın önüne trafik probleminin çözümüne engel olacak, sonra sen de kalkıp İzmir’de sokaklara çıkacaksın. Beyim Burası İzmir senin haberin yok ama öğreneceksin. Burada kaldı 50 günümüz. Sen İzmirlilere boyun eğdiremeyeceğini öğreneceksin. Öğrendin öğrendin öğrenemedin ikmale kalırsın” diye konuştu.
Konuşmasında Gezi eylemlerine de değinen Başkan Çalkaya “Orada yitirdiğimiz gençler bir amaç için canlarını verdiler. Onlar bu özgür, üreten ve paylaşan bir ülke için canlarını yitirdiler. Gezi ruhu için herkes bir şey anlatır. Ancak biz Gezi olayını çok iyi anladık. O yüzden yüreklendik ve cesaretlendik. Biz o gençlerin hayalini sandıkta gerçekleştireceğiz. Bizim bunun için tek bir şeye ihtiyacımız var. O da sizin yüreğinizdir. Ben de yüreğimi koydum siz de inanıyorsanız ben kendimi sizlerin yüreğine emanet ediyorum” dedi.
Son günlerdeki “döneklik' tartışmalarına değinen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise “Mehmet Ali Çalkaya, halkın gönlünde taht kurduğu için, fakirin yanında dürüst bir şekilde hizmet ettiği için tekrar aday yapıldı. Bugün bu yüzden burada büyük bir coşku yaşıyorsunuz. Ancak aday adayı toplantılarında İl Başkanına, Genel Başkana namus şeref sözü vererek “Aday kim olursa olsun ben arkasında duracağım. Ben başkan olmasam da olur, önemli olan benim partimin başarısıdır, ülkeye hizmettir’ diyerek ertesi sabah başka partilere giden dönekler burada yoklar. Arkadaşlar dönek demek siyasi partiyi beğenmeyip veya siyasi düşüncesinden ülkeye hizmet etmekten dolayı herhangi bir siyasi partiye gidenler değildir. Dönek; ben Cumhuriyet Halk Partiliyim diyerek namus şeref sözü vererek ertesi sabah başka partide soluğu alanlardır” diye konuştu.
FOTOĞRAF