MANİSA’nın büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüşecek beldelerde kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan amatör spor kulüplerine CHP’nin belediye başkan adayları sahip çıktı.
CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve milletvekili Özgür Özel ile Şehzadeler İlçe Belediye Başkan adayı Semih Balaban, ildeki amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle Sultan Kafe’de biraraya geldi. Toplantıya katılan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Manisa İl Temsilcisi İsmail Aydın, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte il merkezinde mahalleye dönüşen 69 belde belediyesinde bulunan amatör spor kulüplerinin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. ASKF İl Temsilcisi Aydın, “Manisa’nın büyükşehir olmasına bir yönden sevindik, bir yönden üzüldük. Çünkü belde belediyelerimiz mahalleye dönüşüyor. Bununla birlikte beldelerdeki amatör spor kulüplerimiz ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Çünkü en önemli desteklerini belediyelerden alıyordu. Ama mahalle olan bir beldeden amatör spor kulübümüz nasıl destek alacak? Bir başka sıkıntımız bazı beldelerimizde amatör spor kulüplerimiz çalıştığı sahalar var. Bu sahalar ne olacak? Kulüpler kapanırsa sahalar atıl hale gelecek. Bunu istemiyoruz” diye konuştu.
BİR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI OLUŞTURACAĞIZ
Özgür Özel de beldelerin mahalle olmasıyla birlikte amatör spor kulüplerinin kapanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Kulüplere gereken desteği sağlayacaklarını dile getiren Özel, “Eğer yerel seçimleri kazanırsak, hem büyükşehir belediyesi olarak, hem de ilçe belediyelerimiz gereken desteği sağlayacağız. Büyükşehir bünyesinde bir Spor Daire Başkanlığı kuracağız. Böylece amatör spor kulüplerimize rahatça destek sağlayacağız. Mesela bir reklam havuzu oluşturacağız. Manisa?nın ünlü markalarından reklam alıp, her ay bir amatör spor kulübümüze reklam verilmesini sağlayacağız. Beldelerdeki amatör spor kulüplerine ait olan sahalar faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Sahaların yanlarına sosyal tesisler oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
İlker KILIÇASLAN/MANİSA,()
FOTO