MANİSA’da CHP’li ilçe belediye başkan adayları göreve geldiklerinde engelli çocuklar için engelli oyun ve dinlenme parkları, engelliler sosyal merkezleri ile misafirhaneleri açacaklarının sözünü verdi.
CHP’li Yunusemre Belediye Başkan Adayı Ali Arslan ile Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarete CHP’li Manisa Milletvekili Sakine Öz de katılarak başkan adaylarına destek verdi.
ZİÇEV Şube Başkanı Hüseyin Okumuş ZİÇEV’in hem kamu yararına çalışan bir vakıf hem de yardım toplayabilen vakıf olduğunu belirterek “Çocuklarımız sabah 09:00’da gelip akşam 17:00’de evlerine bırakılıyor. Tam gün baktığımız için bizim özellikle yemek, personel ve diğer masraflar açısından maliyetlerimiz çok daha fazla oluyor. Belediye başkanlarımızın bize daha çok sahip çıkmasını istiyor, engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Biz 4 yıldır Manisa Valiliği aracılığıyla ZİÇEV olarak burada kalan engelli çocuklarımız için yemek olayını Özel İdare aracılığıyla karşılıyorduk ancak 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte Manisa’nın büyükşehir olmasından dolayı Özel İdare Kurumu kapatılıyor. Bundan dolayı bu iş belediyelere kalıyor. Hazır CHP’li 2 Belediye Başkan adayı gelmişken seçilmeleri halinde yemeğimizin karşılanması hususunda kendilerinden söz istiyoruz” dedi.
“ENGELLİLER OYUN PARKLARI OLUŞTURACAĞIZ”
CHP Yunusemre Belediye Başkan adayı Ali Arslan belediyecilik anlayışlarının temelinde engellilere engelsiz yaşam öngördüklerini belirtti. Arslan, “Hem şehrin tamamında, hem sosyal tesislerde, hem park ve bahçeler de hem de engelli bireylerimizin barınması, yaşam seviyelerinin yükselmesi anlamında çok önemli projelerimiz mevcut. Manisa Belediyesi tarafından Süreyya tesislerinde engelli bireyler için bir alan yapıldı ama aileler bize burasıyla ilgili olarak, ’Tamam yapıldı ama ben engelli çocuğumu veya bireyimi nasıl oraya götüreceğim’ diyor ve haklı olduklarını düşünüyorum. Biz nasıl çocuklarımızın eğlenmesi ve güzel zaman geçirmeleri açısından her mahalle hatta her sokakta park, bahçe istiyorsak engelli çocuklarımıza da o yapılan park ve bahçenin bir kenarına onların yararlanması için bir alan oluşturmak zorundayız. Vatandaşımız bu tür hizmetlerden yararlanmak için taksiye binip şehrin uzak bir noktasına gitmek zorunda kalmamalı. Alışveriş merkezlerinde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecekleri tuvalet ve benzeri alanların olmadığını görüyoruz. Belediye bazı uygulamaları hayata geçirmek istedi ama bunlar da göstermelik olmaktan ileri geçemedi” dedi.
“ENGELLİLER SOSYAL MERKEZİ KURACAĞIZ”
Sosyal demokratlar olarak inanmadıkları hiçbir şeyi savunmadıklarını ve engelli dostu olduklarını kaydeden CHP’li Şehzadeler Belediye Başkan adayı Semih Balaban, “Manisa Engelliler Dayanışma Platformu ile bir araya geldik ve Belediye Başkanı olduğumuz andan itibaren açacağımız Engelliler Sosyal Merkezinde bizzat engelli vatandaşlarımızı görevlendirerek engellilerin sorun ve taleplerini bize ulaşmasını sağlayacağız. Böylelikle hem engelli vatandaşlarımızı topluma kazandıracağız, hem de orada görevli arkadaşımıza iş imkanı sağlayacağız” diye konuştu.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
Fotoğraf