CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın ve Finike Belediye Başkan adayı Ömer Çırpar, Turunçova Beldesi'nde miting düzenledi.

Finike- Kumluca sınırını oluşturan Alakır Çayı Köprüsü'nde oluşturulan araç konvoyuyla Turunçova'da miting alanına gelen CHP'li grup, vatandaşlarca sevgi gösterisiyle karşılandı. Çok sayıda vatandaşın karşıladığı mitingde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in selamlarını iletti. Tıp doktoru ve öğretmen olarak yaklaşık 30 yıl hizmet verdiği Antalya'ya 5 yıl önce belediye başkanı olduğunu söyleyen Akaydın, "Başbakanı üzdük ve kazandık. 30 Mart'ta Başbakanı yine üzeceğiz. Biz kimseyi üzmek istemiyoruz; ancak Başbakanımız tarımla geçimini sağlayan insanlarımızı çok üzdü" dedi.

OYLARINIZLA ATATÜRK'ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKIN

Konuşmasında hükümeti eleştiren Akaydın, şunları kaydetti:

"12 yıldır yaşananlara bir bakın; biz Müslüman'ız dediler, kul hakkı yediler. Kişi başına düşen milli gelir dört kat arttı dediler; siz vatandaşlarımızın cebine fazladan bir kuruş girmedi. Ülke bölünmenin eşiğine geldi. İşte bu nedenlerle Başbakanımızı yine üzeceğiz. Çok güzel mağdur edebiyatı yapan bir Başbakanımız var. Şimdi diyor ki paralel devlet var. Matematik ve geometride paralel, 'yamuk' demektir. Ülke de zaten yamuk yönetiliyor. Atatürk'ün mirasına, seçimlerde vereceğiz oylarla sahip çıkalım. Çünkü, ne Menderes ne Demirel ne de Özal ülkeyi satılır pozisyonuna düşürmedi. Ortak paydada birleşelim, ülkemizin geleceğine oy verelim."

TÜREL'İ ELEŞTİRDİ

Kendisi ve Finike Belediye Başkan adayı Ömer Çırpar için oy isteyen Mustafa Akaydın, seçimdeki rakibi Ak Partili Menderes Türel'i de eleştirdi. "Tecrübeliyiz; ama büyük usta olmaya hiç niyetimiz yok" diyen Akaydın, şöyle dedi:

"Çünkü büyük ustaların neler yaptıklarını hep birlikte görüyoruz. 85 milyarlık yolsuzluktan söz ediliyor. Peki, ayakkabı kutularında para biriktirenler Antalya için ne yapmışlardır baktığımızda, birkaç icraat dışında hiçbir iş yapmamışlardır. Eski Başkan Türel, AKP'de genel başkan yardımcılığına kadar yükseldi. Soruyorum sizlere, Antalya için faydalı olacak ne yaptı? Biz, görev yaptığımız beş yıllık sürede onların beş katı ekonomik değerde projeyi hayata geçirdik. Engellemeler olmasaydı on katı büyüklüğünde hizmet de verebilirdik. Bizleri desteklerseniz, üstünde hassasiyetle duracağımız en önemli konu tarımsal faaliyetler olacaktır."

AK SAÇLI DELİKANLILAR

Finike Belediye Başkan Adayı Ömer Çırpar ise ak saçlı iki delikanlı olarak Akaydın ile birlikte yola çıktıklarını; kazanmaları halinde bilgileri, tecrübeleri ve dürüstlükleri ile görev yapacaklarını belirtti. Kadınların siyasete ağırlık koymalarını isteyen Çırpar, “İnanıyorum ki, o zaman ülkemizde barış, demokrasi ve insan hakları hakim olacaktır" dedi.

FİNİKE KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Sahilkent Belediye Başkanı olarak 10 yıl görev yaptığını vurgulayan Ömer Çırpar, "Borçlu devraldığımız belediyede ekibimizle birlikte çok çalıştık. Halkımızın desteği ile birçok iş yaptık. Vatandaşımızın bir tek kör kuruşunu bile heba etmedik. Benim bile tahmin edemediğim birçok büyük işin üstesinden geldik. Bazı güçler siyasi hesaplarla engeller çıkardı. Hayati önemde olan Finike Merkez Hali'ni yapamadık. Şimdi, yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte yapım çalışmalarının hızlanması ve en kısa zamanda üreticilerimizin hizmetine sokulması mümkün olacak. Sadece üç günlük Kabotaj Bayramı etkinliklerinin yapılabildiği Finike kültür şehrine dönüşecek" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)