CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Selendi ilçesine giderek esnafı ziyaret etti. İlçe halkına projelerini anlatan Özel, göreve gelmesi halinde Selendi’ye müze açarak turizmi kalkındıracağının sözünü verdi.
Selendi esnafını ziyaret eden CHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özgür Özel, ilçenin tüm sorunlarını birlikte çözeceklerini belirterek projelerini açıkladı. Turizmi geliştirmek istediğini belirten Özel, “Manisa’da bulunan Etnografya Müzesi’nde ne yazıkki yaklaşık 100 eserden sadece 10 tanesi sergileniyor. Diğerleri depolarda çürüyor. Bunları sergilemek için Selendi’ye müze açacağım” dedi.
“KİMSENİN AŞI VE İŞİYLE OYNAMAYACAĞIZ”
Manisa’daki 17 ilçeye de talip olduklarını kaydeden Özel, Selendi’de CHP’li aday Mehmet Cımık’ın Manisa’da ise kendisinin göreve geleceğine inandığını bildirdi. Özel, Manisa ve Selendi’de seçimleri kazanmaları halinde personelin işten çıkarılacağı ile ilgili iddiaları da yanıtlayarak “Bu söylemler bizleri yıpratma politikasından ileri geliyor. Kimsenin aşını, işini biz vermiyoruz, kimsenin rızkını da biz kazanmıyoruz. Rızkımızı veren bizleri yaratan yüce rabbimdir. Onun için herkese namus sözü veriyoruz, kimsenin aşı ve işiyle oynamayacağız” diye konuştu. Selendi ekonomisinin tütüne dayalı olduğunun altını çizen Özel, son yıllarda uygulanan kota nedeniyle üreticilerin zor durumda olduğunu dile getirdi. Özel, CHP iktidarında tütününün hak ettiği fiyatı göreceğini de sözlerine ekledi.
Uğur ÇAKMAK / SELENDİ, ()
FOTOĞRAF