CHP Burdur Belediye Başkan adayı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Merkezi'nde engelli ve engelli aileleriyle bir araya geldi.

CHP Burdur Belediye Başkan adayı Ali Orkun Ercengiz ve CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, engelli bireyler ve aileleriyle bir araya gelerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sorunlarını anlatan engelli ve engelli aileleri, engellilerin her zaman unutulduğunu, Burdur'da engellilere yönelik yeterince hizmetin olmamasından şikayet etti. Engelliler özellikle yeni yapılan kaldırımlardaki engelli rampalarının çok dik olması, garaj ve konferans salonu gibi alanlarda engelliler için tuvalet ve rampa olmamasından şikayet etti.

ENGELLİLERE YÖNELİK KURS

Şikayetleri dinleyen Ercengiz, engellilerin sadece özel günlerde hatırlandığını söyledi. "Engelli olmak toplumdan soyutlanmak değildir" diye Ercengiz, "Herkes birer engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışacağız" dedi. Engellilerle ilgili yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Ercengiz, "Engellilerimizin kendi masraflarını çıkarabilmeleri için meslek edindirme kursları açmamız gerekiyor. Bunun yanında mesleklerini icra edebilecek koşullar ortaya koymamız gerekiyor" dedi.

OYUN ALANI PROJESİ

Engelliler için at çiftliği girişimleri olduğunu ancak herhangi bir destek alamadıklarını vurgulayan Ercengiz, "Bu konuyla ilgili bir kompleks çalışmamız olacak. Engelli vatandaşlarımızı da bu projenin içine katarak onları istihdam edeceğiz. Gazi Caddesi dışında kaldırımlarda engelli rampası bulamıyor. Engellilerimiz araçlarla birlikte yollardan gidip geliyor. Engelli çocuklarımız için hiç bir yerde engelli oyun parkı yok. Belediyemizde engelliler için bir birim oluşturacağız. Biz bunlar için çalışacağız. Engellilerimizi tekrar topluma kazandıracağız" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)