CUMHURİYET Halk Parti’den (CHP) belediye başkan adayı gösterilmeyince istifa eden İzmir’in Dikili İlçesi Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, “Ankara’nın değil halkın adayı’ sloganıyla, saflarına katıldığı Demokratik Sol Parti’den (DSP) aday olduğunu açıkladı, ayakkası kutusundan çıkardığı ak güvercinleri uçurdu.
DSP seçim bürosunun açılışının da yapıldığı adaylık açıklamasına kasketi ile çıkan Yusuf Altıparmak, CHP’den aday gösterilmemesiyle ilgili olarak, “Bize kimse, “terketti' diyemez. Dikili, kimsenin babasının çiftliği değil. Biz adam gibi bütün demokratik kurallara uyarak aday adaylığına 11 arkadaşımla birlikte müracaat ettik. Bu işin demokratik yolları var. Kamuoyu yoklaması yaparsın, sandığı koyarsın. Böyle yapacaklarını söylediler. Ama bir anda bir beyefendinin isteğiyle hepimiz bir kenara atıldık. Sen kime nereyi bağışlıyorsun, Dikili senin babanın çiftliği mi? Dikili nereden gelirse gelsin her türlü baskı ve dayatmaya karşı çıkacak, özgür iradesini ortaya koyacaktır” dedi.
“ODAK NOKTAMIZ İNSAN OLACAK”
Kendisinden önce halka güvenerek yola çıktığını belirten Altıparmak, “Yaklaşık 1.5 yıldır ikişer aylık uzatmalarla devam eden belediye başkan vekilliği görevimin boyunca, sürekli hizmet etmeye odaklandım. Bu kısa ve sancılı dönemde yaptıklarımız ortadadır. Yeni dönemde yalnızca altyapı yatırımlarının değil ilçenin sosyo ekonomik kalkınmasını da sağlayacak projeleri gerçekleştireceğiz. Her kesimin elinden tutarak birlikte yönetimin ve yerel demokrasinin en güzel örneklerini sergilemeyi amaçlıyoruz. Belediyenin odak noktası insan olacaktır” dilye konuştu.
AYAKKABI KUTUSUNDAN AK GÜVERCİN ÇIKTI
Altıparmak. konuşmasın sonunda, kürsüye getirilen ayakkabı kutularını DSP İlçe Başkanı İsmail Gençalp ile birlikte açıp, içinden partisini sembolü olan ak güvercinleri uçurdu. Altıparmak, “Bizim ayakkabı kutularımızdan kardeşlik çıkar, özgürlük çıkar, emek çıkar, barış çıkar, adalet çıkar” dedi.
Adaylık açıklamasının ardından Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, beraberindekilerle pazaryerini dolaşıp, 30 Mart’taki seçimler için destek istedi.
DİKİLİ, () Fotoğraflı