CHP, Antalya’da 15 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in yerine İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen’i aday gösterdi. Parti Meclisi’nde Murat Bulat, Deniz Filiz’le birlikte adaylığı oya sunulan Yeğen, en çok oyu aldı. Yeğen, adaylığını Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın telefonuyla öğrendi, “Benim için de sürpriz oldu” dedi.



CHP’de Muratpaşa ve Konyaaltı için uzun bekleyiş, sürpriz bir gelişmeyle sona erdi. Konyaaltı’nda Başkan Muhittin Böcek’le devam kararı alan Parti Meclisi, Muratpaşa’da ise şok bir karara imza attı.



Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’den vazgeçen Parti Meclisi, yerine İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen’i aday gösterdi. Yeğen adaylığını CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan’ın telefonuyla öğrendiğini söyledi. Yeğen, adaylığın kendisi için de sürpriz olduğunu, bu konuda başvurusu ve talebi bulunmadığını kaydetti.



UZUN PAZAR



Yeğen’i adaylığa taşıyan süreç, Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan tarafından yönetildi. Dokuzcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında pazar günü sabah saatlerinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu’na CHP İL Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen’in ismini Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak sundu. Süreç o kadar gizli yürütüldü ki günün ilerleyen saatlerinde Parti Meclisi’nden aday olarak çıkan Yeğen’in bile bu gelişmelerden haberi olmadı.



Sultan Yeğen, belediye başkanlığı için aday adaylığı müracaatı bulunan Murat Bulat ve Deniz Filiz’le birlikte MYK’dan çıktı. Onay için Parti Meclisi’ne indi. Ankara’da öğle saatlerinde bu gelişmeler yaşanırken Antalya’ya haber “CHP Muratpaşa Belediye Başkan adayı Murat Bulat oldu” şeklinde ulaştı. Parti kulisleri bu haberle çalkalanırken saat 14.00’de başlaması öngörülen PM’nin 16.00’ya ertelendiği haberiyle kulisler birkaç saatlik sessizliğe büründü.



BÖCEK GARANTİ



Bu arada geçen hafta çarşamba günü Ankara’ya gidip gelen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adaylığının ‘garanti’ haberi geldi. Bu haber sonrası tüm gözler MYK’ye çevrilirken CHP eski Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’den CHP Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi ve Avrupa Sosyalist Parti Yönetim Kurulu üyesi Kader Sevinç’ten, eski il başkanı Ümit Uysal bir çok isim kulislerde dillendirildi. Çöllü’nün aday adaylık müracaatı bulunmadığı için ‘çizik’ yediği, Ümit Uysal isminin Murat Bulat’ın adaylığı karşısına çıkartıldığı, Kader Sevinç’in son ana kadar potada kalmayı başaran Deniz Filiz’le alternatif olarak konuşulduğu iddiaları gün boyu Antalya’da konuşuldu.



Fakat saat 17.30 sıralarında Antalya’ya şok haber dalgası ulaştı. MYK, Parti Meclisi’ne üç ismi, Murat Bulat, Deniz Filiz ve Sultan Yeğen’i Muratpaşa Belediye Başkan adayları olarak sundu. Yapılan oylamada süreci yürüten Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan’ın PM üyelerine uyguladığı markaj işe yaradı, Sultan Yeğen en yüksek oyu alarak başkan adayı ilan edildi.



İNANMAKTA ZORLUK ÇEKTİLER



PM’den oylama sonucunu alan Dokuzcan, Sultan Yeğen’i arayarak adaylığını bildirdi. Antalya’ya haber bu telefonun ardından yayıldı. O sırada Murat Bulat’la çalışan ve Konyaaltı Belediye Meclis üyeliği için yapılan eğilim yoklamasından birinci çıkan Önder Önen ve yanındaki diğer isimler CHP Genel Merkezi'ni terk etti. Antalya’ya ulaşan haberin doğruluğu uzun süre teyide muhtaç kaldı.



EVCİLMEN, ‘YAPACAĞIMI BİLİRİM’



PM’den Yeğen ismi çıktığına ilişkin haber doğrulanınca en sert tepkinin Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’den geldiği iddia edildi. Evcilmen, iddiaya göre Genel Merkeze “Bu hata sabaha kadar düzeltilsin, yoksa yapacağımı bilirim” mesajını gönderdi.



AKAYDIN AİLESİYLE YAKINLIK



CHP’nin Muratpaşa adayı Sultan Yeğen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gibi Çorumlu. 36 yaşındaki Yeğen, Temmuz 2012’de yapılan kongreyle CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı oldu. Yeğen, seçildiği kongre ve sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Günseli Akaydın’a yakınlığıyla dikkat çekti. Sultan Yeğen’in Mart 2013’te Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilay Özdem’i sadece Günseli Akaydın istediği için görevden aldığı da iddia edilmişti. --- KUTU --- CHP Antalya Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen’in adının ortaya çıkmasına tepki gösteren çok sayıda partili, il binası önünde eylem düzenledi. Mevcut belediye başkanı Süleyman Evcilmen’in aday gösterilmemesi üzerine çok sayıda partili tepki gösterdi. Saat 19.30’dan itibaren CHP İl Binası önünde toplanan partililer, ‘Evcilmen bizim onurumuzdur’, ‘Devrim Kök istifa’, ‘Her yer Evcilmen her yer direniş’ ‘Muratpaşa bizimdir, bizim kalacak’ diye slogan attı. Yaklaşık 700 partili slogan attıktan sonra il binasına girdi. Alanya bölgesinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin ise yönetimden istifa ettiğini açıkladı. (FOTOĞRAFSIZ)