MANİSA’nın Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerin meclis üyeliklerine kontenjan aday istemediklerini belirten 100 CHP’li, imzaaladıkları dilekçeyi il başkanlığına teslim etti. Dilekçe değerlendirilmek üzere CHP Genel Merkezi’ne gönderildi.
Dilekçeyi imzalayanlar arasında yer alan CHP Manisa Merkez İlçe eski Başkanı Bülent Doğan, partinin eski Manisa milletvekilleri Şahin Mengü, Erdoğan Yetenç, Ufuk Özkan, eski il ve merkez ilçe başkanlarının da 100 kişilik listede yer aldığını açıkladı. Bülent Doğan “Geçen hafta sonu Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerin meclis üyesi adayları için ön seçim yapıldı. Engelli üyelerimiz de koltuk değnekleri ve tekerlekli sandalyeleriyle gelerek oy kullandı. Bu emek ve özveriyi hiçe sayarak, belediye meclis üyeliğine kontenjan aday atamak partinin öz iradesine darbedir. Kontenjan aday istemiyoruz. Umarım dilekçemize cevap verilir” diye konuştu.
CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan da parti içi demokrasinin bir göstergesi olduğunu belirttiği dilekçenin değerlendirilmek üzere CHP Genel Merkezi’ne gönderildiğini söyledi.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, ()
FOTO