CHP İzmir’de yerel seçim öncesi parti üyelerine “Pamuk eller cebe” dedi. CHP İzmir Mali ve İdari İşlerden sorumlu başkan yardımcısı Celal Yıldız, “AKP iş adamlarından bir telefonla milyar dolarlar toplayıp, iktidarın imkanlarıyla bir elleri yağda bir elleri balda seçim çalışması da yürütebiliyor. Biz, ne iş adamlarından ihale vaadiyle para toplamayı, ne de devletin imkanlarını kullanmayı kendimize yakıştıramayız. Tek güvencemiz CHP’nin gönüldaşları ve yoldaşlarıdır” dedi.
Örgüt dayanışması için açılan banka hesabıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir Mali ve İdari İşlerden sorumlu başkan yardımcısı Celal Yıldız, ülkenin çok zor ekonomik koşullardan geçtiğini belirterek, seçim çalışmalarının büyük maliyetlere yol açtığını ve bunun karşılanması için dayanışma ve yardımlaşmanın şart olduğunu ifade ederek, şunları söyledi.
“Yönetime geldiğimizde 300 bin liraya yakın borcumuz vardı. Tasarruf ederek etkinlikler düzenleyerek bu borcu sıfırlamayı başardık. Üstelik İl başkanlığımıza yeni bir otobüs satın aldık. Şimdi de seçim çalışmaları için bir planlama yaptık ancak maliyetler çok fazla. AKP’nin maddi anlamda bir sıkıntı yaşamadığı ortada elbette. Herkes görüyor okuyor, iş adamlarından bir telefonla milyar dolarlar toplayıp, iktidarın imkanlarıyla bir elleri yağda bir elleri balda seçim çalışması da yürütebiliyorlar. CHP olarak bizler maddi anlamda çok kısıtlı imkanlara sahibiz ve bu anlamda örgütümüzün, CHP’yi destekleyen vatandaşlarımızın katkıları olmadan iktidarın olanaklarıyla karşımıza çıkanlarla baş etmemiz güç. Bir çok partilimiz ve partimizi destekleyen çok sayıda vatandaşımız CHP’ye nasıl destek olabiliriz diye sorunca, aklımıza böyle bir dayanışma hesabı açmak geldi. Buradaki amacımız seçim boyunca bize katkı koymak isteyenlere bir imkan sunmaktı. İnanıyorum ki, bu dayanışma hesabına herkes destek olacaktır. Biz, ne işadamlarından ihale vaadiyle para toplamayı, ne de devletin imkanlarını kullanmayı kendimize yakıştıramayız. Bu konuda tek güvencemiz CHP’nin gönüldaşları ve yoldaşlarıdır. Şimdiden katkı koyacak herkese çok teşekkür ediyorum.”
CHP gönüldaşlarına şu hesaba para yatırma çağrısı yaptı: İş Bankası Yenigün Şubesi, CHP İzmir İl Başkanlığı, Hesap numaramı 3413-148 99 62
İZMİR ()
FOTOĞRAF