DENİZLİ’de Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan için, Hadi Gari Sen De Gel türküsüyle destek isteyecek. Burdur yöresinin Hadi Gari Sen De Gel türküsünün derleyicisi Hamit Çine’den telif hakkı alınarak sözleri yenilenerek Kazım Arslan için uyarlandı. Ozanca ve ekibi tarafından seslendirilen türkü ile yolsuzluklara, batan fabrikalara kadar bir çok soruna değinilerek Kazım Arslan için destek isteniyor.
Son dönemde siyasi partilerin ve belediye başkan adaylarının kullanmaya başladığı müzikli propaganda yöntemine Denizli CHP İl Örgütü de katıldı. CHP İl Örgütü, yerel seçimler için Burdur yöresinin “Hadi Gari Sen De Gel” türküsünü seçerek Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan için uyarladı. Türkünün derleyicisi folklor araştırmacısı Hamit Çine’den alınan telif izniyle türküye yeni sözler yazılıp, yöresel sanatçı Ozanca ve ekibi tarafından stüdyoda kayıt yapıldı.
Sözlerini Yiğit Ege Sarıtaş’ın yazdığı seçim şarkısında yolsuzluklardan, batan fabrikalardan, AVMlerden, işsizliğe vurgu yapılarak, Kazım Arslan’ın yola çıktığı belirtilip, toplumun tüm kesimlerine CHP’ye katılma ve Kazım Arslan’a destek verme çağrısı yapılıyor. 6 kıtadan oluşan seçim türküsü, seçim kampanyasında kullanılmaya başlandı.
Hadi Gari Sen De Gel’den bir bölüm:
Denizli'de yeniliğe durma gari sende gel- Arslan başkan yola çıktı değişime sen de gel-Köylü geldi, işçi geldi, esnaf geldi, çiftçi geldi-Arslan Başkan yola çıktı CHP’ye sen de gel-Anam geldi dedem geldi oğlum geldi gızım geldi-Kazım Arslan yola çıktı hadi gari sen de gel.
Yalan dolanın devrine son vermeye sen de gel -Şeffaf temiz hizmet için değişime sen de gel -Okuyan geldi, yazan geldi, köyde nohut yolan geldi-Arslan başkan yola çıktı CHP'ye sen de gel-Kan ağlayan esnaf geldi beli bükük emekli geldi-Beyaz göynek giyen geldi hadi gari sen de gel.
Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, () Fotoğraflı