CHP Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli, belediye başkan adayı belirleme sürecinin ön seçimle olması gerektiğini belirterek, mevcut uygulamadan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.
CHP Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli, bir basın açıklaması yaparak belediye başkanı adayının belirlenme sürecinde Çeşmelilerin görüşlerinin yok sayıldığını iddia etti. CHP Genel Merkezi'ndeki aday belirleme sürecinde yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı belirten Saatli, “CHP üyeleri ve yönetim kurulu olarak yerel seçim için aday belirleme şeklinden hoşnut değiliz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözlere rağmen, ilçe örgütünün, Çeşmelilerin görüşlerinin yok sayılmasını büyük üzüntüyle karşıladık. Yerel seçim adayı belirlenmeden önce ilçe örgütü ve Çeşmeliler olarak binlerce imza toplayarak en demokratik belirleme yöntemi olan ön seçim ve meyil yoklamasını talep etmiştik” dedi.
“BİNİN ÜZERİNDE İMZA GÖNDERDİK”
CHP üyelerinin büyük bölümü arasında imza toplayarak Genel Merkez’e gönderdiklerini vurgulayan Saatli, ön seçim talebini ulaştırdıklarını söyleyerek “Aday belirleme sürecinde görüşlerimizin alınması için çaba gösterdik. Yanıt alamayınca da e-posta gönderdik, endişelerimizi defalarca yineledik. Fakat buna rağmen tarafımıza hiçbir şekilde geri dönüş olmadı. Aday belirlemenin daha demokratik koşullarda olması halinde küslük ve kırgınlıklar gerçekleşmezdi. Hepimiz ülkenin bu durumdan kurtaracak olan CHP'nin sandıktan daha iyi sonuçla çıkmasını arzu ediyoruz, bunun için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.
İlker KABADAYI / ÇEŞME, ()
FOTOĞRAF