CHP İzmir’in Konak, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Buca, Narlıdere, Balçova ve Gaziemir ilçelerinde belediye meclisi aday listelerinin tek sıraları için 8 Şubat Cumartesi günü eğilim yoklaması yapacak. Genel Merkez kontenjanından çift sıralardan aday olmak isteyen belediye meclis üyesi aday adayları, seçime girmek istemediklerini dilekçe ile bildirecek. Eğilim yoklamasında en çok oyu alan birinci sıraya yazılacak. Listenin tek sıraları, oy dağılımına göre belirlenecek.
CHP İzmir’de en son 2004 seçimlerinde ilçe yöneticileri ve kongre delegelerinin katılımıyla yaptığı eğilim yoklamasını bu kez sekiz ilçede tüm üyelerin yaklaşık 60 bin kişinin katılımı ile yapacak. CHP sekiz ilçede üyesine “Kimleri belediye meclis üyesi adayı görmek istersiniz' diye soracak. Konak Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Buca, Narlıdere, Balçova ve Gaziemir ilçelerinde 8 Şubat Cumartesi günü 08.00- 17.00 saatleri arasında yapılacak seçimin sonuçları, ilçe seçim kurullarına da bildirilecek.
CHP listenin sadece tek sıralarını örgüte soracak, çift sıraları atayacak. İlçedeki belediye meclis üyesi sandalye sayısının yarısı kadar aday belirlenecek. Mecliste sandalye sayısı 36 ise 18 adayın sıralaması belli olacak. Seçime tüm aday adaylarının katılması zorunlu değil. Katılmak istemeyenler “ben kontenjandan değerlendirilmek istiyorum' diyerek, üye listeleri askıya çıktıktan sonra üç gün içinde partiye dilekçe ile başvuracak. Seçime girecek aday adaylarının soyadının alfabetik sırasına göre oy pusulası hazırlanacak. Aday adaylarının isimlerinin karşısında boş kutu olacak. Parti üyeleri en az dokuz en çok 18 kişinin adını işaretleyecek. Sandıklar açıldıktan sonra en çok oyu alan birinci sıraya yazılacak. Listede sıralama 1,3,5,7,9.. şeklinde devam edecek. sonuçlar ilçe seçim kurullarına da verilecek, parti eğilim yoklamasından çıkan sonuca birebir uyacak.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF