İZMİR’in Çeşme ilçesinde faaliyet gösteren süpermarket şubelerinde, satılan ürünlerle ilgili son kullanma tarihi kontrolü ve etiket denetimi yapıldı. Eksik ve küçük etiketli ürünler konusunda firmalar uyarıldı.
Çeşme Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ilçede hizmet veren tüm süpermarket şubelerinde eş zamanlı denetim yaptı. İlçe merkezi, Boyalık, Ilıca, Çiftlik ve Dalyan mahallerinde eş zamanlı olarak toplam 17 süpermarket şubesi denetlendi. Ürünler saklama koşulları, son kullanma tarihi, etiket, etiketlerin okunabilirliği ve etikette belirtilen tutar ile kasadaki fiyatların örtüşüp örtüşmediği gibi birçok farklı kriter göz önünde bulundurularak kontrol edildi. Ekipler, bazı marketlerde birkaç üründe, etiketin okunabilirliği konusunda sorun olduğunu tespit etti.
TUTANAK TUTULDU
Ürün, saklama koşulları, son kullanma tarihinin yanı sıra reyondaki etiketin gösterdiği ile kasadaki tutarın örtüşmesi gibi kriterlerde sorun yaşanmazken, etiketi olmayan ürünler ya da etiketi küçük hazırlanan ve silik yazıldığı için fiyatının okunması zor olan ürünlerle etiketi uzakta olan ürünler tek tek rapora işlendi, tutanak tutuldu. Firmalardan da etiketlerdeki aksaklıkların nedenleri konusunda Çeşme Belediyesi encümenine mazeretlerini bildirmesi istendi. İlçe sınırları içerisinde vatandaşların güvenle alışveriş yapabileceğini belirten CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, belediye ekiplerinin denetimlerini tüm hızıyla sürdüreceğini söyledi.
ÇEŞME, ()
FOTOĞRAF