CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) tarafından tekrar aday gösterilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın ve ilçeleri için toplam 150 proje hazırladıklarını söyledi.
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Aydın Belediye Başkanı özlem Çerçioğlu, Nevzat Biçer Tesisleri’nde, büyükşehir olan Aydın’da hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı. Nevzat Biçer Tesisleri’ndeki toplantıya Çerçioğlu’nun yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz adaylıkları kesinleşen 16 ilçe belediye başkan adayı ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, harita üzerinde Aydın ve ilçelerinde de uygulamayı planladıkları projeleri açıkladı. Konuşmasına büyükşehir belediyesinde memur kadrosu ve meclis sistemiyle ilgili bilgi vererek başlayan Çerçioğlu, “Büyükşehir kapsamında 17 ilçede 1 milyon 6 bin 541 kişiye hizmet vereceğiz. 64 büyükşehir belediye meclis üyesi 17 belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanıyla birlikte toplam 82 kişilik bir meclis olacak. Yaptığımız planlamalara göre 2 bin 760 memur, bin 448 işçi olmak üzere 4 bin 208 kişiyle hizmet üretmeye çalışacağız” dedi.
“YENİENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI ETKİN KULLANILACAK”
Çiftlik jeotermal sahasının mutlaka kendilerine verilmesi gerektiğini savuan Başkan Çerçioğlu, “Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak bazı öncelikli hedeflerimiz var. Öncelikle yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin kullanımını hedefliyoruz. OSB’lerin yatırım ortamlarını iyileştirerek istihdam olanakları artırmayı planlıyoruz. Tarım ve hayvancılığı destekleyecek organize tarım bölgeleri, soğuk hava ve göletler yapıp istihdama kaynak sağlamak istiyoruz. Joetermal, medikal ve kültür turizmini destekleyeceğiz. Deniz ulaşımından faydalanacağız. İlçelerimizin ve yerleşim yerlerimizin alt yapı sorunlarını çözüp il genelinde kentsel dönüşümü uygulayacağız. Vatandaşlarımıza sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir yaşam vaat ediyoruz” dedi.
“YA SEVE SEVE, YADA YİNE VERECEKLER”
Ana başlıklar adı altında saydığı hedefler doğrultusunda her ilçe için çeşitli projeler hazırladıklarını kaydeden Özlem Çerçioğlu, “Öncelikle yenilenebilir enerjide jeotermal ve güneş enerjisinden faydalanmayı planlıyoruz. İl genelinde iki etap şeklinde uygulayacağımız projeyle Buharkent’ten Kuşadası’na kadar konutlarımızı jeotermalle ısıtmayı planlıyoruz. Bunun için bütün jeotermal şirketlerinden faydalanacağız. Jeotermal zenginliklerimizden elektrik üretiminde, konut ısıtmasında ve soğutmasında, termal konaklama ve fizik tedavi şeklinde faydalanacağız. Bunun için Çiftlik Jeotermal Sahası’nın kullanma hakkını değil mülkiyeti büyükşehire verilmesi gerekmektedir. “Ya seve seve verecekler, ya yine verecekler. Kuşadası’ndan Buharkent’e kadar 22 noktada alt geçit yapacağız. Bu sayede aradaki 133 kilometrelik yol 28 dakika kısalacak. İl genelindeki bütün yollar asfaltlanacak. Aydın merkez, Söke ve Nazilli’ye asfalt şantiyesi kuracağız. İlçelerin tamamının alt ve üst yapılarını tamamlayacağız. Kapanan tüm belde belediyelerinin taşınmazları bu işler için kullanılacak” dedi.
“AYDIN HALKINA HİZMET İÇİN BURADAYIM”
Büyükşehir belediyesi olarak Aydın merkezde yapacakları ayrı bir dosyada toplayan Özlem Çerçioğlu, “En büyük hayalim Aydın merkezin akciğeri konumundaki Aydın Tekstil arazisini yaşam parkı ve fuar alanı yapmak. Burayı mutlaka atıl durumdan kurtarıp Aydın’a ve Aydınlı’ya hizmet verir hale getireceğiz. Şu an askeriyenin kullanımındaki Topyatağı’nı seyir terası olarak düzenleyeceğiz. Ilıcabaşı’ndaki Ayter Alanı’nı 500 yataklı termal tesis ve fizik tedavi merkezi yapacağız. Zafer Meydanı’ndaki garaj alanını kültür, konferans ve iş merkezine dönüştüreceğiz. Siyaset için değil, Aydın halkına hizmet için buradayım. Menderes Nehri etrafında rekreasyon alanları oluşturacağız. Mevcut otogarın bulunduğu alana Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ve altına 500 araçlık kapalı otopark yapacağız. 50 bin kişilik Zeybek Arena stadyumunu yeni yapılan terminal binası arkasına inşa edeceğiz. Çok istememe rağmen bu dönem yapamadığımız Işıklı doğal yaşam alanını inşallah büyükşehir döneminde Aydın’a kazandırmayı planlıyoruz” diye konuştu.
2009 yılında Aydın Belediyesini 59 milyon lira bütçe ve 81 milyon lira borç ile devraldıklarını hatırlatan Özlem Çerçioğlu, bugün belediyenin hiçbir borcu kalmadığını ve 189 milyon lira bütçeye sahip olduğunu belirtti.
16 İLÇE İÇİN 133 PROJE
Çerçioğlu toplantının son bölümünde 16 ilçe için planladıkları projeleri tek tek anlattı. Sinevizyon gösterimi eşliğinde bilgi veren Çerçioğlu, ilçe belediye başkan adaylarının projeleriyle birlikte yeni dönemde Aydın’ın bir dünya kenti olacağını kaydetti. Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir döneminde Didim ve Kuşadası’nda 12’şer, Sultanhisar 11, Nazilli, Bozdoğan ve Söke’de 10’ar, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı ve Kuyucak için 8’er, Çine ve Buharkent için 7’şer, Köşk ve Yenipazar için 6’şar ve Germencik ve İncirliova için ise 5’şer proje olmak üzere toplam 133 proje açıkladı.
8 İLÇEYE YENİ OTOGAR
Çine, Söke, Nazilli ilçelerinde mevcut kurulum aşamasında olan OSB’lerin alt yapılarını yapacaklarını belirten Özlem Çerçioğlu, yapacak oldukları Sarıçay barajı ile Söke ve Kuşadası’nın, Peşparmak Barajı ile de Didim bölgesinin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacaklarını ifade etti. Kuşadası ve Didim’de halk marinaları yapacaklarını açıklayan Çerçioğlu, Söke, Kuşadası, Çine, Didim, Karpuzlu, Bozdoğan, Kuyucak ve Karacasu’ya yeni otogar müjdesi verdi. İlçelerdeki örenyerleri ve tarihi kazılara destek olma sözü de veren Çerçioğlu, bu dönemde olduğu gibi çok konuşmak yerine çok iş yapacaklarının sözünü verdi. Toplantı sonunda ilçe belediye başkan adayları ve partililer tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Özlem Çerçioğlu, CHP’nin ilçe adaylarının da kendisi gibi halka hizmet için bu yolda olduklarını dikkat çekti.
Cem ULUCAN / AYDIN, () Fotoğraflı