MANİSA’daki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), 13-16 Mayıs tarihlerinde yapılacak 21. Bilim ve Bahar Şenliği’ne hazırlanıyor.
Celal Bayar Üniversitesi, 21. Bilim ve Bahar Şenliği’nde eğlencenin yanı sıra bilimsel yarışmalara da ev sahipliği yapacak. Şenlik kapsamında, tüm üniversitelerin öğrencilerine açık Temel Bilimler, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler Kategorileri Bilim Projeleri Yarışması, Mini Sumo ve Çizgi İzleyen Kategorilerinde Robot Yarışması ve Genç Girişimciler Yarışması yapılacak. Ayrıca tüm Manisalılara açık Manisa konulu Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması gerçekleştirilecek.
Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlenen Aşk Konulu Şiir Yazma Yarışması ve CBÜ Ses Yarışması ile de üniversite öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yeteneklerini prestijli bir ortamda sunmalarını sağlamak hedefleniyor. Şenlik kapsamında, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, söyleşiler ve imza günleri, öğrenci gruplarının tiyatro gösterileri ve sergileri ile basketbol, futbol, voleybol ve masa tenisi karşılaşmaları da düzenlenecek.
Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, “Geçtiğimiz yıl diğer üniversiteler ve üniversitemizden yaklaşık 500 başvurunun olduğu, ulusal ve yerel basında geniş bir şekilde yer aldı. Öğrencilerimiz, İzmir'de bulunan üniversitelerin öğrencileri, akademik-idari personelimiz ve Manisalılardan oluşan yaklaşık 20 bin civarında bir izleyici kitlesi toplayan Bilim ve Bahar Şenliğimizin katılımınızla zenginleşeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF