İZMİR’in Foça İlçesinde, Foça Belediyesi ve İzmir Valiliği tarafından restore edilen Çapkınoğlu Konağı ve Meyhanesi’nin açılışı 28 Şubat 2014 Cuma günü, saat 14.00’de törenle yapılacak.
Foça İlçesi’ne bağlı Kozbeyli Köyü’nde, 1978 tarihinde yapılan ve restorasyonu tamamlanarak gün ışığına çıkarılan Çapkınoğlu Konağı ve Meyhanesi, Foça Belediyesi ve İzmir Valiliği tarafından restore edildi. Foça ve Kozbeyli'nin tarihsel ve kültürel değerlerine önemli bir katkı sağlayacak Kozbeyli Çapkınoğlu Konağı’nda eski eşyalar toplanarak, bir sergi alanı oluşturuldu. Yaklaşık 1 yıldır yapımı süren ve Arkeolog Ertan Aksoy ile Proje Koordinatörü Çidem Dirim tarafından yapılan mozaikler, konağın duvarlarını süsledi.
CHP’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 2002 yılından itibaren kamulaştırılan yapılar içerisinde yer alan Çapkınoğlu Konağı ve Meyhanesi’nin, Foça'ya 20, İzmir'e 60 km. uzaklıkta olduğunu belirterek güler yüzlü halkın, tarih, turizm ve tarım birikimiyle ziyaretçilerini beklediğini ifade etti.
FOÇA, ()
FOTOĞRAF