ÇANAKKALE'nin Biga İlçesinde faaliyet gösteren Doğtaş Mobilya'yı da bünyesinde barındıran Doğanlar Yatırım Holding, Barbaros Mahallesi'nde toplam 14 bin metrekarelik kapalı alana sahip, 2 katlı, yürüyen merdivenli AVM yapıyor.
Çanakkale'de 1999 yılında ilk alışveriş merkezini kuran Doğanlar Yatırım Holding, Barbaros Mahallesi'nde Doğtaş Plaza'nın da içinde bulunduğu alışveriş merkezini, yerine daha modern ve büyüğünü yapmak üzere kısa süre önce yıktı. Yeni AVM çalışmaları ise hızla devam ediyor. Doğanlar Yatırım Holding tarafından yapımına başlanan AVM, 8 bin metrekare taban alanında, 2 katlı olarak inşa edilecek. Temmuz ayında tamamlanacak yatırım Çanakkale merkezindeki ilk yürüyen merdivenli AVM olarak hizmete girecek.
Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen yaptığı açıklamada, 1999 yılında Çanakkale'nin ilk ve en büyük süpermarketini kurduklarını, ardından da içerisinde Tansaş'ın da bulunduğu Doğtaş Plaza yatırımını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şu anda da eski kalan plaza binamızı yıkarak çok daha modern bir bina ile Çanakkale'nin en büyük AVM'sini inşa ediyoruz. Toplam 14 bin metrekare inşaat alanına kurulacak Çanakkale'nin ilk yürüyen merdivenli AVM’sinde, 32 mağaza ve cafe, ulusal büyüklükteki gıda market ve teknoloji market zincirleri ile birçok işyeri olacak” dedi.
Burak GEZEN / ÇANAKKALE ()
FOTOĞRAF