ÇANAKKALE’de yerel seçimlerin yapılacağı 30 Mart 2014 tarihinde uyulması gereken esasların görüşüldüğü seçim güvenliği toplantısı yapıldı.
Çanakkale İl Genel Meclisi Salonu’nda, seçimlerin huzurlu, güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesine yönelik düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Jandarma Komutan Vekili J.Yarbay Hakan Başakçı, ilgili daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Toplantıda seçim öncesi alınacak güvenlik tedbirleri, miting alanları ve güzergahlar, seçim büroları, hoparlörle propaganda, propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtma konularıyla ilgili bilgi verilirken, ilan ve reklam yerleri, afişlerin kaldırılması, sandık alanındaki yasaklar ve seçim günü yapılamayacak faaliyetler hakkında İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı.
Vali Ahmet Çınar, seçim çalışmalarının Çanakkale’ye yakışır olması için, kanun ve mevzuatlar çerçevesinde hareket edilerek, vatandaşların birbirlerine karşı saygılı ve huzur içinde bir seçim geçirmelerini diledi.
Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, () Fotoğraflı