ÇANAKKALE’nin Çan ilçesinde Çan Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Satranç Turnuvası, Menderes Parkı’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.
Dört kategoride düzenlenen 2’nci Satranç Turnuvası’na 220 kişi katıldı. 4 - 8 Şubat tarihleri arasında yapılacak yarışmalar, Çanakkale Satranç İl Temsilciliği’nin satranç hakemleri tarafından yönetilecek. Yarışmalar, 8 Şubat 2014 Cumartesi Günü yapılacak final müsabakalarıyla tamamlanacak.
AK Parti’li Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, turnuvaya katılımın memnun edici olduğunu söyleyerek “Çoğu ilde düzenlenen yarışmalarda bile bu sayılara ulaşılamıyor. Biz istedik ki, her zamanki gibi yarıyıl tatilinde de öğrencilerimiz için etkinlik yapalım. Hem vakitlerini değerlendirsinler, hem de onlara bir karne hediyesi verelim. Birçok satranç turnuvasında sadece madalya verilir. Ama biz notebook, tablet ve müzik çalar gibi hediyelerle herkesi bu spora teşvik etmeyi hedefledik. Merkezine insanı koyduğumuz projelerimizi sizler için hayata geçirme çabasındayız” dedi.
Şaban KARAKAYA / ÇAN, () Fotoğraflı