ÇAMDİBİ Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel kurulu yarın yapılacak. Oda üyelerinin yanısıra tüm Çamdibi halkını genel kurulan davet eden Başkan Reşat Gençtürk, “Kongremizi bayram havası içinde yapacağız. Konserlerimizle, folklor gösterilerimizle, eski mesleklerin sunumuyla renklendireceğiz” dedi.
Esnaf sanatkarların toplumsal yaşamda önemli işlevler üstlendiklerini hatırlatan Gençtürk, “Esnafı sadece üreten, mal ve hizmet sunan ekonomik bir kesim olarak görmek yanlış olur. Üyelerimiz içinde bulundukları topluma sosyal, kültürel hatta siyasal alanda yön verirler. Halkın içinde yaşayan ve halkın çoğunluğunu oluşturan üyelerimiz, doğrudan halka mal ve hizmet sunarlar. Dolayısıyla bu özelliklere sahip olan esnaf sanatkarlar toplumun ayrılmaz bir parçasıdırlar” diye konuştu.
Genel kurula Büyükşehir ve Bornova Belediye Başkan adaylarının tamamını davet ettiklerini hatırlatan Gençtürk “Sorunlarımız için geliştirdiğimiz çözüm önerilerimizi yerel yönetim adaylarına aktarmak için kongremiz güzel bir fırsat olacak. Kongremizi sevgi ve saygıya dayalı şekilde hoşgörü içinde gerçekleştireceğiz. Diğer illerde yapılan genel kurullardaki üzücü tablolar çok şükür İzmir’de hiç yaşanmadı. Biz de teşkilatımıza örnek olacak bir genel kurul yapmanın gayreti içindeyiz. Üyelerimizi ve tüm Çamdibi halkını düğün bayram havasında yapacağımız genel kurula katılmaya çağırıyorum. Hep birlikte orada esnaf ile halkın kaynaştığı samimi bir atmosferi yakalayalım” dedi
Genel kurul öncesi Makedonya Derneği Folklor ekibi, kültürleri buluşturan bir gösteri yapacak. Çamdibi Bandosu ise konser verecek. Salon girişine ayrıca kaybolmaya yüz tutan mesleklerin sergilendiği stantlar kurulacak. Odanın organizasyonu ile gün boyunca katılımcılara tavuklu pilav dağıtılacak, lokma dökülecek. Kongreye katılıp oy kullanan üyelere de sürpriz hediyeler verilecek.
İZMİR ()
foto