AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Uğur, Balıkesir’in büyükşehir olmasıyla birlikte Burhaniye’ye de hizmetlerin artacağını belirtti.
Burhaniye ilçesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki seçim bürosu açılışı için ilçeye gelen Ahmet Edip Uğur ve ekibi, AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı Özer Koyuncu, Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Necdet Uysal, Kadın Kolları Başkanı Hadiye Erok ve çok sayıda partili tarafından ilçe girişinde karşılandı. Seçim otobüsüyle Cumhuriyet Meydanı’na gelen Uğur, seçim bürosunun önünde yaptığı konuşmasında laf değil iş ürettiklerini söyledi. Burhaniyelilerin Necdet Uysal’a ihtiyacının olduğunu söyleyen Ahmet Edip Uğur, “Burhaniyeliler, Necdet Uysal’ı başkan yapacak. AK Parti iktidarı olarak körfez bölgesinde güzel işler yaptık. Havaalanı uluslararası oldu. Havaalanı Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık’a hizmet verecek. Bölünmüş yollar tamamlandı. Dünyanın en güzel zeytinyağı Burhaniye’de üretiliyor. İki yıldır zeytinde ilaçlama ile ilgili sorun çıktı. Bundan böyle zeytinlerin ilaçlanmasını büyükşehir yapacak. Büyükşehir tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar yapacak. Burhaniye’de cezaevinin yapımı yüzde 90 tamamlandı. 59 dekarlık alanda yeni adliye binası yapacağız. Burhaniye’de ağır ceza mahkemesi var. Bunun için yeni adliye binası çok önemli. Hükümet Konağı’nın yapımına başlanıyor. Yeni emniyet müdürlüğü binasının ihalesi yapıldı. Belediyeler merkezi hükümetle uyumlu olursa daha çok hizmet gelir” dedi.
Burhaniye’de yapılacak hastane projesinin uzun zamandır tartışıldığını dile getiren Uğur, belediye başkanının süreci geciktirdiğini ileri sürdü. Reşitköy Barajı’nın ihalesinin yıl içinde yapılacağını dile getiren Uğur, “Balıkesir’in plakası 10. AK Parti, seçim listesinin 10’uncu sırasında. 30 Mart’ta mührü 10 numaraya basacağız” dedi.
AK Parti’li Burhaniye Belediye Başkan Adayı Necdet Uysal’da ilçe halkından destek istedi. AK Parti Balıkesir İl Başkanı avukat Mahmut Poyrazlı da, büyükşehirin kolay olmadığını söyleyerek “Bazıları engel olmak istedi. 600 milyar TL ek kaynak gelecek. Büyükşehire engel olmak isteyenler şimdi sizden oy istiyorlar. Birileri hastane bile istemedi. Burhaniye’ye bir şeyler yapılmasını istiyorsanız Balıkesir’de Edip Uğur’u Burhaniye’de ise Necdet Uysal’ı göreve getirin” dedi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı Edip Uğur, Necdet Uysal ve Mahmut Poyrazlı tarafından yapıldı.
BURHANİYE, ()
FOTOĞRAF