BURDUR İl Müftülüğü'nün başlattığı 'Din Görevlileri Kitap Okuyor' projesiyle imamların daha donanımlı olması hedefleniyor.
Burdur Müftüsü Osman Artan, projenin imamların daha bilgili ve donanımlı olması amacıyla hayata geçirildiğini söyledi. Okumanın insan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu olduğunu kaydeden Artan, "Bizler ilk emri 'Oku' olan bir dinin mensuplarıyız. Bu emri doğru anlayanlar okumaya ve ilme büyük değer vermişler, ilim elde etmek için yolculuklar yapmış ve türlü sıkıntılara katlanmışlardır. Bunun neticesinde müstesna eserler meydana getirdiler" dedi.
TOPLUM OKUMUYOR
Günümüzde insanların büyük sıkıntılarla yazılan bu eserleri okumaktan aciz olduğunu vurgulayan Artan, "Okuma oranlarına bakıldığında üzülerek görüyoruz ki ülkemiz gelişmiş ülkelerin çok gerisinde. Gelişmiş ülke toplumları, sahip oldukları bilgilerin birçoğunu okumayla edinmişlerdir. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında eğitimsizlik yer almaktadır. Günümüzde insanlar, okuyarak geçirebilecekleri zamanı, çoğunlukla yararsız işlere harcıyor" diye konuştu.
HER PERŞEMBE KİTAP OKUMA SAATİ
"İslam dininin en büyük düşmanı cehalettir" diyen Artan, “Maalesef televizyon ve bilgisayar toplumumuzu esir almış durumda. Bu esaretten kurtulmak için Burdur İl Müftülüğü olarak hazırladığımız projeyle işe din görevlilerimizden başladık. Toplumumuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Her hafta perşembe günü görevlilerimizle bir araya gelecek şekilde okuma saati belirledik. Bu saatte görevlilerimiz yanlarında getirmiş oldukları kitapları okuyacak" dedi. (FOTOĞRAFLI)