BURDUR'da 'Acil Çağrı Merkezleri'nin artık tek çatı altında hizmet verecek.

Burdur'da tüm acil çağrı numaraları '112 Acil Çağrı' numarası altında hizmet verecek. Bahçelievler Mahallesi Şehit Kalmaz Caddesi'ndeki 112 Acil Çağrı Merkezi'nin tanıtım toplantısına Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Albay Sayit Koca, vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur'da ilk etapta emniyet, jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD birimlerinin 112 Acil Çağrı Merkezi'nde buluşturularak vatandaşların sadece 112 Acil Çağrı Numarası ile muhatap olmalarının sağlanacağını söyledi. Altunkaya, acil durumlarda hizmet istenen diğer birimlerle koordinasyon kurulacağını kaydetti.

Vali Nurettin Yılmaz da tüm kurumların makine, teçhizat ve eğitimli personel açısından önemli bir konuma geldiğini kaydetti. Vali Yılmaz, "Buraya destek veren birimlerimize ve görev alan tüm personele teşekkür ediyorum" dedi. Vali Yılmaz ve toplantıya katılanlar daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gezerek görevlilerden bilgi aldı. (FOTOĞRAFL)