İZMİR’in Buca İlçesi’nde, Belediye tarafından Buca-Koop Mahallesi’nde yaptırılan Neşet Ertaş Parkı törenle hizmete açıldı. Törende konuşan CHP’li Buca Belediye Başkanı 18 Şubat’a kadar herşeyin değişebileceğini öne sürerek, bu tarihe kadar adaylık için bekleyeceğini söyledi.
Törene Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Buca-Koop Mahallesi Muhtarı Hakan Dönertaş, yapılan park nedeniyle teşekkür etti. CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ise yaptığı konuşmada, 20 aydan beri ayda ortalama iki açılışa katıldığını belirterek, “Buca Belediye Başkanımız Ercan Tatı 5 yılda, 15 yıl görev yapan Cemil Şeboy’dan iki kat fazla iş yaptı” dedi.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, göreve başladığından bu yana kişisel durumunda değişiklik olmadığını vurguladı. Buna karşın yapılan çalışmalar ile Buca’da çok şeyin değiştiğini söyleyen Ercan Tatı, “Buca’da okullar değişti, camiler değişti, cem evi değişti. Buca’da parklar değişti, pazaryerleri değişti. “Koskoca üniversite kentinin bir tiyatro salonu yok' diyenler artık bunu diyemiyor artık. 370 kişilik bir tiyatro salonumuz var. Buca’nın artık çok amaçlı bir hizmet binası var. Buca’da artık olimpik bir yüzme havuzu var. Buca muhtarları artık kıyıda köşede kahvede muhtarlık yapmıyor, kendilerine ait bir muhtarlık binaları var. Ve Bucaspor artık acaba amatöre düşer mi diye düşünülmüyor. Bucaspor ne zaman Süper Lig’e çıkacak diye konuşuluyor” dedi.
CHP’nin kendisini yeniden aday göstermemesinden yakınan Tatı, ancak 18 Şubat’a kadar bazı şeylerin değişebileceğini öne sürdü. Aday gösterilmesi halinde, 50 bin oydan az fark atarsa mazbatasını geri vereceğini belirten Tatı şöyle konuştu:
“Bu arada Demokratik Sol Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İşçi partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti’nin genel başkanları veya il başkanları aradı, ziyaret etti. Hepsi aradı ve üzüntülerini belirttiler. Ama dediğim gibi bilmenizi isterim; unutmayın ki 18’ine kadar hiçbir şey belli değil, her şey olabilir. Kesin olan tek bir şey var hiçbir şeyin kesin olmadığı. Olur da değişiklik yapılırsa yolumuza devam edeceğiz. Olmazsa da kalkıp buraya AKP’nin bayrağını diktirecek halimiz yok. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bana “başımızın üstünde yeriniz var diyen' tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Demek ki bizi bu hizmete layık görüyorlar. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ben komutan değilim. Ben kurmay değilim. Ben askerdim. Ve hep asker olacağım. Mustafa Kemal Atatürk’ün askeriyim.”
Konuşmaların ardından Neşet Ertaş Parkı törenle açıldı. Daha sonra Grup Laçin büyük ustanın türkülerini seslendirdi.
FOTOĞRAF