İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde DSP İlçe Başkanı Ulutan Torun ile birlikte eski İl Genel Meclisi Üyesi Muammer Altılar ve bir grup DSP’li, partilerinden istifa ederek CHP’ye geçti.
Otogar açılışı için Ödemiş’e gelen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ile birlikte Perşembe Pazarı’ndaki seçim bürosunda yeni partililere rozet taktı. Davul zurna eşliğinde yapılan törende konuşan DSP’nin eski ilçe başkanı Ulutan Torun, “50’ye yakın partilimiz CHP’ye katılacak. Bazılarının işleri olduğundan buraya gelemediler. Bu arkadaşlarımızla birlikte tüm CHP’ye geçen partili arkadaşlarımızın listesini yakında getireceğim. Hedefimiz yerel seçimlerde CHP’nin yereldeki iktidarını korumak ve güçlendirmek” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da küçük yaştan itibaren CHP çatısı altında olduğunu söyleyerek idare heyetinin ayakları altında büyüdüğünü kaydetti. DSP’lilerin Ödemiş’e, İzmir’e, dürüst ve namuslu siyasete destek verdiğini ifade eden KocaoğlU, “Gençliğimizde Karaoğlan’ın ’Toprak işleyenin, su kullananın’ sloganıyla gençlik kollarında mücadele verdik. 76 milyondan başka bize sahip çıkacak bir fert yok. Kol kola verip, ufak farklılıklara bakmadan yolumuza devam etmeliyiz” dedi.
CHP’den yeniden aday olan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de, “Artık sizler de ailemizdensiniz. Çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, ()
FOTOĞRAF