BURDUR Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, kurulması planlanan düve borsası projesinin 2014 stratejik planına aldıklarını, ekim ya da kasım ayında kurulacağını söyledi.

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar, Meclis Başkanı Hikmet Çangır ve yönetim kurulu üyeleri, Bucak İlçesi'nde borsa üyeleriyle yemekte bir araya geldi. Kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür eden Başar, 4 Mayıs 2013'ten bu yana yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında borsa üyelerine bilgi verdi. Başar, “4 Mayıs'ta borsamızı beraber yöneteceğiz demiştik. Ne tür bir sorun varsa, yerinde ve zamanında tespit etmemiz gerekiyor" dedi.

DÜVE BORSASI

Hedeflerinin Burdur'da düve borsası kurmak olduğunu kaydeden Başar, düve borsasını 2014 stratejik planına aldıklarını belirtti. Başar, "Büyük ihtimalle ekim veya kasım aylarında sanal düve borsası adı altında site kurup, düvelerin fotoğraflarını koyarak, yurt içindeki tüm alıcılara ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Buğday analiz cihazı da alacaklarını kaydeden Başar, söz konusu cihazın yaklaşık 200 bin lira maliyeti olduğunu ve bunun 100 lirası Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan, 100 bin lirasını da borsa tarafından karşılanacağını duyurdu.

BORSA HESABI AÇILDI

Üyelerden gelen istek üzerine, tüm ilçelerdeki Ziraat Bankası'nda borsa hesabı açıldığını aktaran Başar, “Havale bedeli olarak 30 lira isteniyordu. Üyelerimizin işini bırakıp da Burdur'a gelmelerindense, oradan havale edip bir şekilde muhasebecisiyle tescil yaptıran arkadaşlarımıza büyük yük getiriyordu. Şimdi ise Burdur'da gelmeden ilçesindeki Ziraat Bankası'na tescil ücretini yatırabiliyor" diye konuştu.

ÜYELER TALEPLERİNİ ANLATTI

Başar, mart ayında da mobil tescil aracını devreye sokacaklarını ve Bucak'ın pilot ilçe olacağını duyurdu. Toplantının sonunda ise üyeler taleplerini anlattı. Buna göre üyeler, Konya ve Polatlı bölgelerindeki Arpa-Buğday fiyatlarının günlük olarak borsa sitesinde yer almasını, ayrıca kekik, salep ve kuzugöbeği gibi ürünlerin borsa dergisi aracılığıyla ülke genelinde tanıtımının yapılması istedi. (FOTOĞRAFLI)