BORNOVA Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Turgut Özakman’ın yazdığı “Kaneviçeli Oyun’ adlı eseri sahneleyecek.
Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle özel bir tiyatro oyunu ortaya koyan Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde hazırlıklar sürüyor. Bu yıl Turgut Özakman’ın yazdığı “Kaneviçeli Oyun’ adlı eseri sahneleyecek olan Bornovalı kadınlar performanslarıyla profesyonel tiyatrocuları aratmıyor.
Çamdibi çok katlı pazaryeri üzerindeki Nedret Güvenç Sahnesi’ndeki provalar büyük bir ciddiyetle devam ediyor. Suzan Kaya, Gül Aydoğdu, Melike Gündoğdu, Semra Uruf, Seçil Buran ve Ayşe Çam’dan oluşan 6 kişilik oyuncu kadrosunu Gülizar Taşkın hazırlıyor. Aldıkları diksiyon eğitiminin ardından tamamı ilk kez sahneye çıkacak olan kadınlar, seyirci ile buluşmak için gün sayıyor.
Üç perdelik oyunda; günlerini konaklarında kaneviçe işleyerek geçiren birisi evlendikten kısa bir süre sonra kocasını yitirmiş, ikisi hiç evlenmemiş ve yaşama sırtlarını dönmüş üç yaşlı kız kardeş ile içerisinde bulundukları tutucu ve bağnaz çemberi kırmaya çalışan genç bir kızın öyküsü anlatılıyor.
Bornovalı Kadınların Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde 8 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de izleyiciyle buluşacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Kaneviçeli oyun Bornava Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin sahneye koyduğu 15. tiyatro eseri olacak. Bu merkezimin danışmanlık hizmetinin de ötesinde ne kadar üretken olduğunu gösteriyor” diye konuştu.
(AÖ)
FOTOĞRAF