Bornova Belediyesi’nin TAPV (Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı) işbirliği ile gerçekleştirdiği Kadın Sağlığı Eğitimi Programı yoğun ilgi görüyor.
Çamdibi’ndeki çok amaçlı pazaryerinin ikinci katında hizmet veren Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ndeki eğitimler 30’ar kişilik iki grup halinde veriliyor. Bir psikolog ve kadın sağlığı eğitmeni tarafından verilen eğitim 3 haftalık kapalı grup çalışması ile her hafta 90 dakikalık modüler görsel eğitim materyalleri eşliğinde uygulanıyor.
Programa katılan kadınların bedenlerini tanımaları, cinsiyet eşitliği temelinde bilgi ve beceri geliştirmeleri hedefleniyor. gebelik, doğum ve lohusalık süreçleri ile ilgili sağlık bilinci yükseltiliyor. Kadınların, kendilerini ifade etme ve iletişim sorunlarını çözme konusunda bilgiler veriliyor. Güvenli cinselliği yaşama, çevre ile iletişim geliştirme, hakları öğrenme ve kamu hizmetlerinden yararlanma konusunda da destek sağlanıyor.
Ayrıca program çerçevesinde; annelik rolünün geliştirilmesi, kendileri ve aileleri için uyguladıkları genel sağlıkla ilgili hatalı davranışların düzeltilip doğru davranış kazanmaları da hedefleniyor. Programa olan yoğun ilgi nedeniyle yeni gruplarla bundan sonrada devam etmesi planlanıyor.
Bornovalı kadınların uğrak yeri olan Kadın Danışma Merkezi, bu tip eğitimlerin yanı sıra çeşitli el beceresi kurslarına da ev sahipliği yapıyor. Aile içi şiddet, taciz ya da farklı sorunlarla karşı karşıya kalan kadınlara kucak açan Merkez’den her hafta ortalama 300 kadın danışmanlık hizmeti alıyor. Danışmanlık hizmetiyle birlikte eğitim ve kurslara katılan kadınların kendilerine olan güvenleri de artıyor. El becerisi kurslarında ortaya koydukları ürünlerle ekonomik kazançta elde ediyor.
İZMİR ()
foto