BORNOVA Belediyesi’nin Işıkkent Tesisleri’ndeki yarı olimpik açık ve kapalı havuzlarda verdiği yüzme kursları her yaştan yoğun ilgi görüyor. Hizmete girdiği günden bugüne eğitimlerden yararlananların sayısı 2 bini aştı. Ayrıca tesislerden bedensel, zihinsel ve otistik gibi engel ya da sağlık sorunu yaşayan çocuklar da ücretsiz olarak yararlanıyor.
Bornova Belediyesi’nin yüzme kursları, 6-15 yaş arası küçükler, 16 yaş üzeri yetişkinler ve engelliler olmak üzere üç ayrı kategoride veriliyor. Haftada iki gün birer saat olmak üzere ayda 8 saat eğitim alan kursiyerler, hem yüzme öğreniyor, hem de keyifli zaman geçiriyor. Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki yarı olimpik açık ve kapalı Havuzu’nda yıl boyunca devam eden eğitimlerde her 10 kişiye 1 antrenör düşüyor.
Bornova Belediyesi, 3 yıldır sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi ile engelliler ve maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarına ücretsiz yüzme kursu veriyor. Eğitimlerden bedensel, zihinsel ve otistik gibi engel ya da sağlık sorunu yaşayan çocuklar yararlanıyor. Haftada 1 saat kurs alan çocuklar, servisle evlerinden alınıp, aynı şekilde evlerine bırakılıyor. Eğitimler birebir antrenör eşliğinde gerçekleşiyor. Aynı program engelli yetişkinler içinde uygulanıyor. Bornova Belediyesi’nin ücretsiz yüzme kursundan yararlanmak isteyen çocukların dermatolojik ve fizyolojik ya da engelli raporu olması gerekiyor. Aileler, bu raporlar ve iki fotoğraf ile birlikte Bornova Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapıyor.
Önemli projeleri hayata geçirirken sosyal belediyecilik anlayışını da ön planda tuttuklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Rutin belediye işleri ve hizmetlerinin yanında eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında da Bornovalıların yanında oluyoruz. Bu anlayışla açtığımız yüzme kurslarımız büyük ilgi görüyor” diye konuştu.
FOTOĞRAF