BORNOVA Belediyesi, vergi ödemelerinin de akıllı telefon üzerinden tahsil edilmesini sağlayan sistemi devreye sokuyor.
Akıllı telefon uygulamasıyla pek çok hizmetini sanal ortama taşıyan Bornova Belediyesi, vergi ödemesini de bu sisteme dahil etti. Daha önce Apple ve Android uygulama marketlerinden indirileren akıllı telefon uygulamasında borç sorgulaması yapabilen Bornovalılar artık, kredi kartı ile vergi borçlarını nerede olurlarsa olsunlar öğrenip ödeyebilecekler. Böylece vatandaşlar belediyeye gelmekten ve sıra beklemekten kurtulacak.
Vatandaşlara hizmet ederken teknolojinin imkanlarını da kullanarak daha hızlı ve kaliteli iş ürettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Daha önce www.bornova.bel.tr internet sitemiz üzerinden başlattığımız online ödeme sistemini akıllı telefonlar için de kullanılabilir hale getirdik. Vatandaşlarımız artık belediyeye gelmeden, hatta bilgisayara bile ihtiyaç duymadan, dilediği yerden cep telefonuna indirdiği uygulamayla vergi borcunu öğrenip ödeme yapabilecek” diye konuştu.
Öte yandan Android ve Apple uyumlu bu uygulama sayesinde vatandaşlar rayiç değer sorgulaması yapıp istek ve şikayetlerini iletebiliyor. Bornova'da bulunan oda, dernek, eczane, sinema, eğitim kurumları, muhtarlıklar ve pek çok numaraya ulaşabiliyor, pek çok etkinlliği ve haberi doğrudan takip edebiliyor. Yakın zamanda güncellenecek uygulama “windows phone' telefonlara da uyumlu hale gelecek.
(AÖ)
FOTOĞRAF