BORNOVA Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu’nun (UNİCEF) öncülüğünde gerçekleştirilecek “Çocuk Dostu Şehirler Projesi'ne pilot belediye olarak seçildi. Türkiye’den sadece dört belediyenin davet edildiği proje ile çocuk haklarının politika, yasa, program ve bütçelere yansıtılması amaçlanıyor.
Bornova Belediyesi; Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNİCEF), Türkiye Belediyeler Birliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölgesel Teşkilatı ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi ortaklığında gerçekleştirilen “Çocuk Dostu Şehirler Projesi'ne pilot belediye olarak seçildi. Proje kapsamında ihtiyaç analizi çalışmaları yapılacak ve belediyeler çocuk dostu politikalar ve mekanlar geliştirmek üzere desteklenecek.
“Her hak her çocuk için her yerde’ sloganı ile hayata geçirilen projede özellikle pilot belediye olarak yer almanın çok önemli olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Biz Bornova Belediyesi olarak geleceğimiz olan çocuklarımıza her zaman özel önem verdik. Çocuk meclisi kurduk. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Genç Kaşifler Bilim Evi’nde her yıl yüzlerce çocuğumuza bilim eğitimi, BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi)’nde binlerce öğrenciye İngilizce destek eğitimi, LYS ve LGS’lere hazırlık kursu veriyoruz. Ayrıca pek çok branşta spor ve tiyatro gibi özel kurs ve eğitimlerimiz de var. Bu anlamda gururla içerisinde yer alacağımız bir çalışma” diye konuştu.
ÇOCUK DOSTU ŞEHİR NEDİR?
Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin yerel düzeyde somutlaşmış hali olan Çocuk Dostu Şehir, çocuk haklarının politika, yasa, program ve bütçelere yansıtılması anlamına geliyor. Çocukların haklarını gerçekleştirmeye adanmış bir şehir veya daha genel olarak bir yerel yönetim sistemidir. Çocuk dostu bir şehirde çocuklar etkin bireylerdir. Sesleri ve düşünceleri dikkate alınır ve karar verme süreçlerini etkiler.
FOTOĞRAF