BORNOVA Belediyesi, “Belediye Hizmet Binası’ ve “Zemin Altı Otopark’ projesi için düğmeye bastı. Yeni Hizmet binası, Bornova Stadı ile bitişiğindeki spor salonunun olduğu alana yapılacak. Çevre ve şehircilik ilkelerine uygun olarak kullanılacak alanda bir de meydan düzenlemesi yapılacak.
Doğanlar Stadı ve Altındağ Spor Salonu’nun inşaatına başlayan Bornova Belediyesi, Kazım Dirik Mahallesi’ndeki Şehir Stadı ve Spor Salonu’nun bulunduğu alana “Belediye Hizmet Binası’ yapacak. Konu Bornova Belediyesi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme geldi. Onanan imar değişikliğinin ardından, proje ihalesine çıkılabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü adına kurulan intifa hakkının kaldırılması, ilgili yasal işlemlerin yapılması kararı alındı.
10 bin kişi tribün kapasiteli Doğanlar Stadı ve 2 bin 500 kişilik Altındağ Spor Salonu’nun spor adına önemli yatırımlar olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır, “Mevcut Stat ve Spor Salonu’nun yerine yenilerini yapmak için çalışmalara başladık. Doğanlar Stadı’nın temel atma törenini projeye yüzde elli oranında maddi destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bu anlamda başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere kararı alan Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde Bornova modern iki yeni spor tesisine sahip olacak. Eskilerinin bulunduğu alan ise yine Bornovalılar için değerlendirilecek” dedi.
Hiçbir zaman ve hiçbir şekilde bir kamu binasının altında veya üstünde ticari amaçlı faaliyetin yapılmasına taraf olmadığını söyleyen Başkan Sındır, mevcut stat alanında yurttaşlara daha iyi hizmet verebilmek için inşa edilecek Belediye Hizmet Binası’nın 5 katlı, zemin altınının ise iki kat otopark olacağını ifade etti. Alanın çevre ve şehircilik ilkeleri ile kamunun yararına uygun olarak değerlendirileceğini belirten Bornova Belediye Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bu yüzden çok katlı bir yapı olacak. Hizmet binası ile birlikte meydan düzenlemesi de yapılacak. Bornova yeni bir yaşam alanı kazanacak. Aynı zamanda bölgedeki otopark sorunu da çözülmüş olacak” dedi.
FOTOĞRAF