TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ’A’ kategorisinde akredite olan Bodrum Ticaret Odası (BODTO), başarısını düzenlenen kokteyle kutladı.
’TOBB Akredite Oda’ unvanını 2007 yılında alarak Muğla ilinde ilk, Ege Bölgesi’nde ise 3’üncü akredite oda olan BODTO, geçen yıl yapılan denetimler sonunda aldığı puanla ’A’ kategorisinde akredite oldu. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla 14 Ocak’ta Ankara’da düzenlenen törende, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, akreditasyon sertifikasını aldı. Oda yönetimi, Grand Yazıcı Otel’de düzenledikleri kokteylde üyeleriyle başarılarını kutladı.
29 KEZ DENETLENDİ
Türkiye'de 365 oda arasında ilk sırada yer aldığı belirtilen BODTO’nun, A sınıfı akredite olan 10 odadan biri olduğu açıklandı. BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “Avrupa Birliği’ndeki odalar nasıl hizmet veriyorsa Bodrum Ticaret Odası da aynı hizmeti veriyor. Bu hizmetler bir standart çerçevesinde ölçülür. TOBB tarafından denetlenir ve denetim sonuçları akreditasyon kurulunca incelenerek 3 yıllığına belge verilir. 2005 yılında başladığımız kalite çalışmaları 2006 yılında TSE tarafından ISO belgemizin alınması ve TOBB tarafından da akredite oda olmamızla sonuçlandı. Odamıza bugüne kadar 29 defa denetim yapıldı” dedi. Kocadon, odada görev yapmış meclis başkanlarına, meslek komitesi üyelerine, yönetim kurulu üyelerine ve oda çalışanlarına teşekkür etti.
Kokteyle katılan, oda başkanının kardeşi CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise “Odanın Bodrum ekonomisine kazandırdıklarının yanı sıra Bodrum’un değerlerine verdiği katkıyı da unutmamak lazım” dedi.
Osman URAS / BODRUM, () FotoğrafLI