BODRUM Oda Orkestrası, 1 Şubat’ta Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.
Halka açık ve ücretsiz olan konserde orkestrayı İtalyan şef Stefano Mazzoleni yönetecek. Solist olarak ise İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu sahnede olacak. Programda Klasik müziğin en sevilen eserlerinden olan Antonio Vivaldi’nin her biri bir mevsimi canlandıran ve dört konçertodan oluşan ünlü Mevsimler’i, Nevit Kodallı’nın Telli Turna Orkestra süiti ve Piotr İlyiç Çaykovski’nin yaylı çalgılar için yazılmış en önemli eseri olan Seranad’ı seslendirilecek.
CHP’li Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ve yöresinin antik çağdan bu yana kültür ve sanatın etkisinde kalmış bir bölge olduğunubelirtip, “Aynı zamanda Muğla olarak sahil bandımız ülkemizin Avrupa’ya açılan en önemli penceresi. Bu bakımdan Bodrum Oda Orkestrası’nın Muğla’da vereceği konseri önemsiyoruz. Muğlalı hemşerilerimin ilgi göstereceğinden eminim. Bilindiği gibi Muğla artık bir büyükşehir statüsünde olacak. Önümüzdeki dönemde kültür ve sanat alanında ilçelerimizi de kapsayacak şekilde önemli gelişmeler olacak” dedi.
MUĞLA, ()
FOTOĞRAF - KUTU - Bodrum Oda Orkestrası Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğünde çalışmalarına devam eden Bodrum Oda Orkestrası, genelde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşuyor ve beş seneden bu yana konser etkinliklerini sürdürüyor. Başkemancılığını Sema Korkut’un yaptığı orkestrayı, bugüne kadar Gürer Aykal, Antonio Pirolli, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Betin Güneş, İclal Kardıçalı, Lee Jong-Wuk ve Nesrin Bayramoğulları yönetti. Orkestrayla, Pepe Romero, İdil Biret, Suna Kan, Şefika Kutluer, Ersun Kocaoğlu, Ozan Akkol, İnna Akulinina, Mario Hossen, Sema Korkut, Lee Gong-Hee ve Cha Seung-Hee gibi çok sayıda soliste de eşlik edildi.
Bodrum Oda Orkestrası sanatçıları yurt içinde şimdiye kadar gerçekleştirdiği pek çok konserin yanında 2012 yılı Eylül ayında aldıkları davet üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları Konacık, Ortakent ve Side Belediyeleri ile bazı sponsorların desteğiyle gittikleri Güney Kore’de yedi konser gerçekleştirerek önemli bir başarı elde etmiş ve aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımına destek olmuştu.