AVUKAT Sebahattin Efe, 37 yıldır çektiği Muğla’nın Bodrum İlçesi, Bitez Beldesi’nin doğası, tarihi, ve eski taş evlerini konu alan fotoğrafları “Yaşayan Bitez Hepimizin” adını verdiği sergiyle beğeniye sundu.
Efe, Bitez Taş Kahve’deki sergide, babasının arşivindeki 1940’lı yıllarda çekilen fotoğraflara da yer verdi. Sergideki, Bodrum’un 1940’yı yıllarda en ünlü mandalina yetiştiricisi Karakaya, Duman, Söz, Efe ve Ali Aileleri’ne ait marka plaka va müherleri, mandaline bahçeleri, dere yatakları, taş evler ve bakir koyların yer aldığı Bitez’in tarihine ışık tutan 60 fotoğraf büyük ilgi gördü.
Amacının Bodrum’un en bakir beldelerinden birinin korunarak gelecek nesillere aktarılması olduğunu belirten Efe, “Ben yaştakilerin büyük bir çoğunluğu Bodrum’da mandalinden elden edilen gelir ile lise ve üniversiteyi okuduk. Şimdi, mandalina yetiştiriciliği neredeyse anılarda kaldı. 15 yaşından itibaren çektiğim bu fotoğraflarla geçmişimizi unutturmamak beldede yaşadığı halde bu güzellikleri görmeyenlere anlatmak ve korunmasını sağlamak istedim. Önümüzdeki aylarda ikinci bir sergi daha açıp bu güzellikleri farklı belde ve kentlerde sergileyeceğim” dedi. Sergi, 28 Şubat’a kadar gezilebilecek.
Yaşar ANTER / BODRUM, () Fotoğraflı