ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Muratpaşa'da, Güvenlik ve Sedir mahallelerini birbirine bağlayacak yaya üst geçidi temel atma töreninde, CHP'nin eski milletvekili Hüseyin Ekmekçioğlu'ndan en yeni CHP'li Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay'a kadar herkes vardı. Törende yalnızca Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen yer almadı.
Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem nedeniyle birbirinden ayrılan Güvenlik ve Sedir mahallelerini birbirine bağlayacak yaya üst geçidinin temelini törenle attı. Törene ilk gelen isim Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu. Böcek, tören alanına seçim otobüsü hoparlöründen yankılanan yeni seçim şarkısıyla giriş yaptı. Başkan Böcek alanda tebrikleri kabul ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da kendisine eşlik eden CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'la birlikte yine seçim otobüsüyle geldi.
EVCİLMEN KATILMADI
Törende, CHP'nin eski milletvekili Hüseyin Ekmekçioğlu'ndan MHP'den CHP'ye katılan en yeni partili Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay'a kadar çok sayıda isim vardı. Bununla birlikte Muratpaşa'da günlük alışverişin kalbinin attığı Güvenlik ve Sedir mahallerini birbirine bağlayacak yaya üst geçidi temel atma törenine ilçenin Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen katılmadı.
Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Başkan Akaydın, "Çok mutlu olduğum günlerden birisi. Hepinizin bildiği gibi biz genellikle kent estetiğini bozacak yatırımlarda çok aceleci olmadık, çok seçici olduk. Seçiciliğimizden dolayı yaptığımız ikinci yatırım" diye konuştu.
İlk projeyi Kepezaltı ile Fatih mahalleleri arasında yaptıklarını belirten Başkan Akaydın, Güvenlik ve Sedir mahallelerine yapılan yaya üst geçidinin maliyetinin 2 milyon 250 bin TL civarında olduğunu ve 215 günde tamamlanacağını dile getirdi. Başkan Akaydın, "Son 5 yıl içinde Antalya'da 300 proje gerçekleştirdik. Bunların 60'ı büyük projelerdir" diye konuştu. Başkan Mustafa Akaydın, temeli atılan yaya üst geçidinin bir Murat Tabanlıoğlu projesi olduğunu, gemi biçimi ve LED aydınlatmalarıyla kente ayrı bir güzellik katacağını söyledi. Konuşmasının ardından Sedir ve Güvenlik mahallesi muhtarları Başkan Akaydın'a çiçek takdim etti ve protokol hep birlikte yaya üst geçidinin ilk harcını attı. (FOTOĞRAFLI)