AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek vermek için Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu İzmir’e geldi. Binali Yıldırım, “Biz kendimizi “35 Acil Hizmet Ekibi’ olarak görüyoruz, projelerimizle, ekibimizle, yapacaklarımızla hazırız. İnşallah 31 Martta işbaşı yapıyoruz” dedi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile birlikte Diyarbakırlılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Karşıyaka’daki dernek binasında üyelerin bulunduğu salonda konuşan Yıldırım, “Artık hizmeti yapanı hemşehrilerimiz görüyor ve biliyor. Bunu Diyarbakır’da yaşayanlarda İzmir’de yaşayanlarda görecek. İnşallah 31 Martta da işbaşı yapıyoruz. Yerel seçimlerde yerel kalkınma önemli. Burada sanal söylemlerle siyaset yapılıyor. Koltuk kavgası var hizmet kavgası yok. İzmirli çantada keklik diye görünüyor. Seçmene saygıları yok. Bizde koltuk kavgası olmaz, hizmet yarışı olur. Sorunları biz biliyoruz ve biz hazırız. Projelerimizle, yapacaklarımızla hazırız. Türkiye’ye ticareti öğreten ilklerin kenti İzmir’den söz ederken bugün bunları söyleyemiyoruz. Sadece nüfus olarak 3’üncüyüz. Bizim İzmir’e ne yaptığımız sorgulanıyor. Mevcut yönetim bizim İzmir’e yaptıklarımızın zekatını yapsaydı, İzmir bu halde olmazdı. Zekatın anlamını herkes biliyor sanırım. Sadece o bile yeterdi ama o bile yapılmadı” dedi.
Diyarbakırlılar Derneği’nde konuşan AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise İzmir’in tercihini hizmetten yana kullanacağını ifade ederek, “Artık slogan dönemi değil, hizmet dönemidir” diye konuştu. Ensarioğlu, “Sayın Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’a büyük emekleri var, bizim üzerimizde de sayısız hakkı var. Diyarbakır’ın çehresini değiştirdi. Diyarbakır’da çevreyolunu yaptı, Siverek - Urfa arası 16 km bitti. Toplam 80 km Dicle üzerinde 4 köprü yaparak 300 trilyon üzerinde harcama gerçekleştirdi. Diyarbakır’ın sivil bir havaalanı özlemi vardı. Çok büyük karşı dirence karşı Yıldırım çözüm sağladı. Türkiye’nin 5’inci büyük Havalimanını yaptı. Toplam da baktığınızda 2 katrilyona yakın havalimanı ve karayolları ile ilgili hizmetlerdir. Sayın Yıldırım, Diyarbakır’ın kaderini, çehresini değiştirmiştir. Diyarbakırlıların bana olduğu gibi İzmir’de yaşayan Diyarbakırlıların da sayın Binali Yıldırım’a sahip çıkması gerekmektedir” dedi.
Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Mehmet Saran ise iki büyükşehir belediye başkan adayını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi, Yıldırım ve Ensarioğlu’na geldikleri için teşekkür etti.
iö (iö)
foto