AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Çok iddialı bir ekibimiz var. Proje ekibimiz 24 saat çalışıyor. İzmir isteyecek biz yapacağız. Biz ekip olarak hizmete hazırız. İzmirlinin gönlünde olmayan, İzmirlilerin istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız” diye konuştu.
Seçim çalışmalarını sürdüren Binali Yıldırım, Eşrefpaşa semtinde esnafla buluştu. Tarihi Eşrefpaşa Camii’nde cemaatle birlikte cuma namazı kılan Yıldırım, daha sonra taksi durağına girdi, taksicilerle sohbet etti. Konak bölgesine ait bir taksinin şoför koltuğuna oturan Yıldırım, kendi şoförlerini atlatarak bir süre taksi şoförlüğü yaptı. Yıldırım, vatandaşların şaşkınlığına selam vererek karşılık verdi. Bir fırıncının yaptığı “Binali Yıldırım Başkan' yazılı ekmeği gören Yıldırım, “Sen bizi erken kutladın” diyerek teşekkür etti.
Yıldırım, esnafı ziyareti sırasında trafik sorunundan yakınan bir vatandaşın “İnşallah İzmir’in başkanı olacaksınız. Buradaki tüm sorunları siz çözersiniz” söylemine karşın “Şikayetiniz varsa yanıtını vereceksiniz” dedi. Her türlü projenin hazır olduğunu ifade eden Yıldırım, “Çok iyi ve çok iddialı bir proje ekibimiz var. İzmir şu anda tabir yerindeyse kan kaybediyor. Vatandaşlar sürekli önümüzü kesip “İzmir köy oldu. Burası köy kent oldu. Rahmetli Ecevit’in köykent projesi vardı. İzmir bunu kendiliğinden başardı' diyorlar. Bunu ben söylemiyorum, İzmirli olanlar, İzmir’de yaşayanlar söylüyor. Bu kadar sıkıntı ve dertlenme karşısında herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerek. İzmir’de tek kale var, o da Kadifekale. İzmirli sadece hizmetin kalesi olabilir. Tek bir şey söylüyorum; İzmirli isteyecek biz yapacağız. İzmirlinin istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız” diye konuştu.
FOTOĞRAF