BORNOVA Belediyesi’nin çocuklara bilim eğitimi vermek amacıyla kurduğu Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, yarıyıl tatilinde de özel bir programla geleceğin bilim adamlarını ağırladı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Bilim Kampı’na Bornova’nın her semtinden 80 çocuk katıldı. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde yol boyunca verilen popüler bilim eğitimlerini tanıtmak ve çocukları ilgi duydukları alanlara yönlendirmek amacıyla düzenlenen Bilim Kampı’nın sonunda başarı sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi.
Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde çocuklar dokunarak, işiterek, tadarak, koklayarak ve gözlemleyerek yapılan deneyler sayesinde doğrudan ilişki kurarak sıkıcı ve anlaşılmaz gelen teorik bilgiyi deneyleme imkanı buluyor. “Astronomi’, “fizik’, “kimya’, “biyoloji’, “bilim tarihi ve felsefesi’ kulüplerine bu yıl “yenilenebilir enerji’ ile “fosil' bilim kulüplerini de ekleyen Bornova Belediyesi gelecek dönem “matematik’ kulübünü de eklemeyi planlıyor.
Sertifika töreninde yaptığı konuşmada, çocukların eğitimlerinde en büyük sorumluluğun anne babalarda olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Çocuklarımızın bilimsel araştırmalarla, deneylerle, görerek, dokunarak, işiterek, tadarak ve koklayarak bilgiye sahip olmalarını ve bilimsel bir araştırmanın nasıl yapıldığını öğrenmeleri için bilim kulüpleri eğitimlerini başlattık. Bizim çocukluğumzda böyle alternatif eğitim alanları yoktu. Bu yüzden şöyle bir inancım var, bu çocuklarımız yarın evrensel bilimin insanları olacaklar ve yapacakları buluşlarla eminim ki insanlığa ve dünyaya iyilikler getireceklerdir. Anne babalardan ricam çocuklarını bu eğitimleri almaları için Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ne getirmeleridir” diye konuştu.
Kampı tamamlayan öğrenciler Başkan Sındır'a kendi yaptıkları kolonya ve sabunlardan bir sepet ile kalıtım konusunda öğrendikleri bilgilerle hazırladıkları patates ailesini hediye etti.
Mart ayının ilk haftası başlayacak yeni dönem bilim kulüpleri eğitimlerinin kayıtlarının da 20 Şubat tarihinden itibaren başlayacağı bildirildi.
İZMİR, ()
FOTOĞRAF