ANTALYA'nın Varsak bölgesinde, Türkiye'de piliç eti üreticilerinin öncü markası Beypiliç ile hindi eti üreticisi Bolca'nın Akdeniz bayisi Bolbey Gıda'nın, 4 bin 500 ton depolama kapasitesine sahip tesisi açıldı.
Beypiliç ve Bolca markalarının ürünlerini pazarlayan ve dağıtımını üstlenen Bolbey'in, Varsak Bölgesi'ndeki 4 bin 500 ton kapasiteli soğuk hava tesislerinin açılışı yapıldı. Açılışa Beyaz Et Sanayicileri Birliği Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, Bolbey Genel Müdürü Cumali Akçan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul katıldı.
Sait Koca, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de piliç eti üretiminin her geçen gün artığını belirtti. Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 800 bin ton piliç eti üretildiğini aktaran Koca, Beypiliç'in bu üretimin yüzde 10'unu karşıladığını dile getirdi. Bolbey Genel Müdürü Akçan da Antalya'da uzun yıllardır kurmayı hedeflediği tesisi hayata geçirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Açılış kurdelesini kesen Koca, Akçan ve beraberindekiler daha sonra tesisi gezdi. Antalya beyaz et ihtiyacının yüzde 40'ını karşılaması planlanan tesisin, kentin beyaz et ihtiyacına daha hızlı çözüm sağlamak üzere kurulduğu ve 11 milyon liraya mal olduğu ifade edildi. (FOTOĞRAFLI)