ULUSLARARASI Problem Çözme Etkinliği bu yıl Türkiye’de ilk kez Konak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 30 ülke 36 merkezde aynı anda ve aynı soruların sorulduğu yarışmaya tüm kategorilerde toplam 110 yarışmacı katıldı. Resmi olmayan bilgilere göre 36 merkez içinde en yarışmaya çok katılım İzmir’de gerçekleşti.
Atatürk Lisesi yemekhane salonunda düzenlenen etkinliğin sonunda dereceye girenler ödüllerini ve kupalarını Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın elinden aldı. WWCC’un (World Federation of Chess Composition- Satranç Kompozisyon Dünya Federasyonu) düzenlediği 10. Uluslararası Satranç Problemi Çözme Yarışması İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin girişimleriyle bu yıl Türkiye’de ilk kez Konak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışmaya İzmir’in yanı sıra İstanbul, Manisa, Aydın, Yalova ve çevre ilçelerden toplam 110 kişi katıldı. 7’den 70’e ilginin yoğun olduğu yarışma tüm dünyada WFCC’ye üye olan 30 ülke ve 36 merkezde aynı gün ve saatte başlayıp son buldu. İzmir’deki etkinlik İzmir Atatürk Lisesi yemekhanesinde sabah saat 11.00’de başladı, akşam saat 18.00’de sona erdi.
Tecrübeliler ve tecrübesizler olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada tecrübesizler kategorisinde 15 yaş ve altı, 18 yaş ve altı, üniversite ve bayanlar olmak üzere 12 kişiye Özel Ödül olmak üzere toplam 22 kişiye ödül ve kupaları dağıtıldı. Törende dereceye girenler ödüllerini Başkan Tartan’ın elinden aldı.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kültürde, sanatta, eğitimde, sağlıkta olduğu gibi her alanda İzmir halkının emrinde olduklarını kaydederek, “30 ülke ve 36 merkezde aynı anda düzenlenen bu yarışma Türkiye’de ilk kez İzmir’de gerçekleşiyor. Her zamanki gibi sorumluluğumuzu bu alanda da gösterdik ve taşın altına elimizi koyarak bu konuda da bir ilki gerçekleştirdik bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Biz olmasaydık belki de Türkiye’de bu yarışma gerçekleşemeyecekti” diye konuştu.
Yarışmaya daha çok miniklerin ve gençlerin ilgi göstermesi de dikkat çekti.
İZMİR ()
foto