AYDIN’ın Koçarlı İlçesi’ne bağlı 5 köyde ihtiyaç duyulan süt soğutma tankları düzenlenen törenle Vali Erol Ayyıldız tarafından köylülere teslim edildi.
Koçarlı’ya bağlı Çakırbeyli, Boğaziçi, Orhaniye, Hacıhamzalar ve Evsekler’e köylerinde yaşayanların sütleri daha iyi muhafaza edebilmeleri için Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığı ile hazırlanan proje kapsamında alınan 19 süt soğutma tankı sahiplerine teslim edildi.
Süt soğutma tanklarının dağıtımı için Çakırbeyli Köyü Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Erol Ayyıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Erol Ayyıldız, “İlimiz, ülkemizin en güzel tarım alanlarına sahip. Bu toprak parçaları şehit kanlarıyla yoğrulması itibari ile bereketli. Bu topraklara ne dikerseniz elinize bereket olarak dönüyor. Bizimde burada görevimiz bu bereketli topraklarda yetişen ürünleri en doğal ve sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşmasına katkı sunmak. Bugünde 5 köyümüzde üretilen sütlerin tüketiciye en sağlıklı bir şekilde ulaşmasına vesile olmak için buradayız. Süt soğutma tankı da sütün üreticiden-tüketiciye en sağlıklı bir şekilde ulaşması demektir. Tankların üreticimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Vali Ayyıldız, konuşmasının ardından Çakırbeyli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Yılmaz’a ilk süt soğutma tankını teslim etti. Süt soğutma tanklarının dağıtıldığı Çakırbeyli, Boğaziçi, Orhaniye, Hacıhamzalar ve Evsekler Köyleri’nde aylık 35 bin litre süt üretildiği açıklandı.
Cem ULUCAN/AYDIN, () Fotoğraflı