AFYONKARAHİSAR'da stadın arkasında duran ve halkın 'Beleştepe' dediği Ilıpınar Kayalığı belediye tarafından ortadan kaldırılıyor.

İstanbul İnönü Stadı'nın önünde olduğu gibi maçların bedava izlenebildiği Afyonkarahisar Atatürk Stadı'nın arkasında bulunan ve halk arasında 'Beleştepe' olarak bilinen kayalığın imha çalışmalarına başlandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gökçe Mahallesi ziyaretinde "Sadece Hıdırlık'ı değil Keltepe'yi deliyoruz, İnaz'ın kayalarını deliyoruz. Stadyumun oradaki 'Beleştepe' tabir edilen kaleyi de bir yıl içinde yerle bir edeceğiz" demişti. Açıklamanın ardından Ilıpınar Kayalığı'nın ortadan kaldırılması bekleniyor.

ÇELİKALAY'IN ÇALIŞMA ALANI

Milli Mücadele döneminde Afyonkarahisarlı İsmail Şükrü Çelikalay'ın askerleriyle eteklerinde eğitim yaptığı Ilıpınar Kayalığı, daha sonra Demiryolu İstihkam Taburu'nun çalışmalarında değerlendirildi. İkinci Dünya Savaşı yıllarında kayalığın altına sığınak ve depo olarak kullanılabilecek bir bölüm açıldı. Büyük bir 'L' harfi şeklindeki sığınak-depo, nükleer saldırı durumunda kriz merkezi ya da karargah olarak da istifade edilebilecek biçimde tasarlandı. (FOTOĞRAFLI)