AYDIN’ın Söke ilçesindeki Adnan Menderes Üniversitesi Söke Mimarlık Tasarım Fakültesi’nin yapımına Söke Belediyesi’nden 500 bin TL kaynak aktarılacak.
Söke Belediyesi, ilçeye ikinci fakülte kazandırılmasında öncülük eden Söke Eğitim Vakfı’na (SÖKEV) 500 bin TL kaynak aktarılması için Şubat ayı olağan meclis toplantısında oy birliğiyle karar aldı. CHP’li Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke’nin üniversite şehri olmasının herkesin hayallerini süslediğini söyleyerek birinci fakültenin yapımında lojistik desteklerin dışında 150 bin TL kaynak aktardıklarını hatırlattı. İkinci fakülte için Aydın Valiliği’nin ciddi bir bütçe hazırladığını öne süren Başkan Özekmekçi, “Sökeli hayırseverlerimiz de işçiliğine destek oldu. İlçemizdeki üniversiteli öğrenci sayısının daha yukarlara çıkmasını arzu ediyoruz. Meclisimizce alınan bu maddi destek 2014 yılı içerisinde SÖKEV’e aktarılacak” dedi.
Çeltikçi Mahallesi’nde yapımı süren ve mart ayı sonlarında hizmete girmesi planlanan Çeltikçi Parkı’ndaki isim karışıklığının da sone erdiğini hatırlatan Başkan Özekmekçi, Çeltikçi Mahalle Muhtarlığı’nın da içerisinde bulunduğu parkın isminin eskisi gibi Çeltikçi Parkı olarak kalacağını açıkladı.
MECLİS ÜYELERİNE İSPANYA GEZİSİ
Söke Belediye Meclisi’nin Şubat ayı meclis toplantısında Bilişim Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği’nin (BEKAD) 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona şehrine yapacağı inceleme gezisine 20 meclis üyesi ve 5 belediye personelinin katılması kararı alınırken Başkan Necdet Özekmekçi, İspanya gezisine katılmayacağını açıkladı.
Söke Belediyesi Şubat Ayı olağan meclis toplantısında, belediye ihtisas komisyonlarınca hazırlanan mahalli idari seçimlere kadar döneme yönelik çalışma raporları ilgili komisyon başkanlarınca hazırlanan raporlar görüşülerek kabul edildi.
Necati MALDAR / SÖKE, ()
FOTOĞRAF