Marmara'da etkili olan lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferlerin iptal olduğunu açıkladı.  

İptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferleri şöyle:

07:45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
08:00 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
08:35 Bostancı-Kartal/Yalova Deniz Otobüsü
08:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
09:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
11:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
11:30 Yalova / Kartal Deniz Otobüsü
11:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

BUDO'dan sefer iptalleri 

Bursa Deniz Otobüsleri de (BUDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. BUDO'dan yapılan açıklamaya göre, saat 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 10.45'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) ve 09.30'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) seferleri programdan kaldırıldı. BUDO'nun saat 08.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ile 08.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri de olumsuz hava şartlarından dolayı yapılamadı.

THY'NİN 72 SEFERİ İPTAL

Türk Hava Yolları (THY) lodos nedeniyle iç ve dış hatlarda yapacağı 72 seferini iptal etti. Atatürk Havalimanı'na inen uçaklar lodos nedeniyle zor anlar yaşadı. Uçaklardan bazılarının iniş sırasında yalpaladığı görüldü.

THY'den yapılan açıklamada 21-22 Kasım tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda beklenen kuvvetli lodos sebebi ile bazı seferlerin iptal edildiği belirtilerek, "Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz" denildi.

İNŞAAT İSKELESİ DÜŞTÜ

Mahmutbey – Mecidiyeköy metro hattı inşaatının hemen yanında yapımı devam eden BEDAŞ binasının inşaat iskelesi metro şantiyesinin üzerine düştü. İnşaatta o sırada kimsenin olmaması büyük tehlikeyi önledi.

TEMİZLİK İŞÇİLERİNİN MÜCADELESİ

Meteroloji Genel Müdürlüğü, dün akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısından başlayarak etkisini arttıran rüzgarın bugün ve yarın etkili olacağını zaman zaman saatteki hızının 70-90 kilometre/saati bulacağını bildirdi.

Bölgede deniz ve hava ulaşımını olumsuz etkileyen lodos, temizlik işçilerini de zor durumda bıraktı. Lodosun etkili olduğu ilçelerden Avcılar’da sonbaharın etkisi ile sararıp kuruyan yapraklar cadde, kaldırım ve parkları kapladı.