TÜRKİYE’nin en iyi gruplardan Borusan Quartet, bu sezon başlattığı “Karşıyaka’da Beethoven Sezonu' kapsamında üçüncü konserini verdi.
Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi dünyaca ünlü besteci Beethoven’in müzikleriyle buluştu. Ülkemizde alanında en iyi gruplardan olan Borusan Quartet, bu sezon başlattığı “Karşıyaka’da Beethoven Sezonu”nda 3. konser ile sevenlerin karşısına çıktı. Yüzlerce yıl önce yaptığı besteler ile dünyada adından en çok bahsedilenler arasına giren Beethoven’in Quartet No 5 Op. 18/5, No: 8 Op. 59/2 ve No: 15 Op. 132 dörtlüğünü seslendiren Borusan Quartet, müzik severlere muhteşem saatler yaşattı.
Kemanlarda Eser Kıvrak, Olgu Kızılay, viyola da Efdal Altun ile viyolonsel de Çağ Erçağ’dan oluşan Borusan Quartet, 2005 yılında devlet sanatçımız Gürer Aykal öncülüğünde kuruldu. Başarılı çalışmaları ile yurt içi ve yurt dışında pek çok konserler veren grup, Oda Müziği Toplulukları arasında New York’ta gerçekleştirilen 2010 yılı ICMEC Oda Müziği Toplulukları yarışmasında birinci olarak altın madalyayı almıştı. Sahneye çıktıkları her yerde büyük beğeni toplayıp övgüler alan grup, Karşıyaka’daki konserinde de aynı performansı göstererek ayakta alkışlandı.
“Karşıyaka’da Beethoven Sezonu' konserlerinin 4. ise 21 Nisan 2014 tarihinde yine aynı sahnede Borusan Quartet ile gerçekleşecek.
FOTOĞRAF