Çağdaş Türk resminin Öncülerinden Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun “Amerika dönemi çalışmalarından oluşan eserleri Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Ağırlıklı olarak halk sanatı ve çağdaş dünya sanatı arasında bir sentez kurmaya önem veren Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun, 1962 yılında Rockfeller Foundation bursu ile gittiği Amerika’daki çalışmaları sırasında keşfettiği akrilik boya, beyaz tutkal ve Japon kağıdı kullanarak ürettiği 41 adet soyut eserin yer aldığı sergi açılış kokteyline katılan sanatçı ve sanatseverlerin beğenisini kazandı.
Kedi Kültür Sanat Merkezi sahiplerinden Güniz Can, sergide yer alan eserlerin bir kısmının sanatçının torunu Rahmi Eyüboğlu tarafından Amerika'dan getirildiğini, bir bölümünün de evdeki dolaplardan, kutulardan çıkan eserler olduğunu söyledi. Can, “Amerika'da o dönem renk ve formun yer aldığı, ama figüre yer vermeyen soyut resimle tanışan Bedri Rahmi beş yıl boyunca eserlerinde bu tarzı uygulamış, yağlıboya alerjisi olan sanatçı akrilikle ve japon kağıdı ile çalışarak 100’den fazla resim yapmış” dedi.
Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun eserleri 5 Mart’a kadar gezilebilecek. Fotoğraf Parametresi: BRE
01)Çetin Erokay - Yusuf Tuvi
02) Nükhet - Salim Yavaş
03) Özay Kora
04) Ömür Manisalı
05) Fatma Kayabaşı - Klear Hazan
06) Pınar Şenman - Tijen Albayrak
07) Yıldız - Halim Şima
08-09-10) Eserlerden