BAYRAKLI Belediyesi tarafından verilen, resimden takı tasarımına, platesten, bağlama, gitar ve İngilizce’ye kadar yaklaşık 20 farklı kursa ilgi büyüyor. Bugüne kadar açılan kurslara 5 binden fazla kursiyer katılarak, kişisel gelişimlerine katkı sağladı.
Bayraklı Belediyesi bünyesinde verilen takı tasarım, kurdele nakışı, ahşap boyama, resim, gitar, bağlama, plates, okuma-yazma, kuaförlük, çini, yağlı boya, İngilizce, satranç, giyim, ritm, tiyatro, bale, gibi kurslara ilgi her yıl katlanarak artıyor. 2009 yılında Bayraklı’nın ilçe olmasından sonra Bayraklı Belediyesi tarafından başlatılan kurslar halkın ilgisini çekerek, beğeni topluyor. Kurslara bugüne kadar 5 binin üzerinde kursiyer katıldı. Kursiyerler ortaya çıkan ürünlerini de belediye tarafından verilen stantlarda satıp, aile bütçesine katkı sağladı. Kursların tamamlanmasıyla açılan sergiler veya sanatsal etkinlikler kapsamındaki ritm, gitar, bağlama gösterileri de şölen havasında yaşanıyor ve izleyenlerin beğenisini kazanıyor. Bayraklı’nın 23 mahallesinde bulunan tüm semt merkezlerinde 12 kişi ve üzerinde taleple başlatılan kurslara katılımlar vatandaşlar gibi yetkilileri de memnun ediyor.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Açtığımız kurslara katılan binlerce vatandaşımız bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu anlamda öğrencilerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere ilçede yaşayan tüm vatandaşlarımız için talep edilen her kursu açarak, ihtiyaçları karşılıyoruz, destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Yeni kurslar da açarak, hizmet vermeyi sürdüreceğiz” dedi.
FOTOĞRAF