MANAVGAT Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, köylerde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Karacalar Köyü'nde halka hitap eden Sözen, Büyükşehir Yasası'nın geçimini zor karşılayan köylü halka ekstra yük bindireceğini söyledi.

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP Adayı Şükrü Sözen'in, Karacalar Köyü'nde düzenlediği akşam toplantısı, miting havasında gerçekleşti. Köylüler, Başkan Sözen ve parti heyetini, 'Hoş geldiniz' afişi ve müzikler eşliğinde karşıladı. Toplantıda halka hitap eden Başkan Sözen'in konuşmaları sık sık alkışlar ve sloganlarla kesildi. Karacalar Köyü ziyareti öncesinde köye bağlı Ayrancılar ve Hacısali mahallelerine de uğrayan Başkan Sözen, burada yaşlılar, çocuklar ve kadınlarla sohbet etti, istek ve şikâyetleri dinledi.

Karacalar Köyü'ne son 1,5 yılda pek çok hizmet götürüldüğünü belirten Başkan Sözen, yeniden görev alması halinde küçük hizmetlerin büyük yatırımlara dönüşeceğini söyledi. Konuşmasında Büyükşehir Yasası'nı anlatan Başkan Sözen, iktidar partisi tarafından yasanın halka ve özellikle köylülere yanlış anlatıldığını dile getirdi. Sözen, yeni yasanın zaten geçimini zor karşılayan köylü halka ekstra yük bindireceğini, köylüyü iki kez kamburlaştıracağını vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR YASASINI ANLATTI

Başkan Sözen, şunları kaydetti: "40 köyü gezdim. Yüzde 85'i orman köyüdür. Pek çok köylümüz yaşam kavgası veriyor. Zaten ürettiğini pazarlayamayan, zor şartlarda yaşayan köylümüzün üstüne bu yasayla yük bindirilecek. Yasa köylümüzün üzerine imar baskısı getirecek. Bundan sonra sondajınıza saat bağlanacak. Manavgat Belediyesi 5 yıldır suya zam yapmadı. Ama köylerimizle birlikte bütün altyapı hizmetleri ASAT'a geçiyor. Yarın oturacaklar suya bedel koyup yükünü köylüye bindirecekler. Köylerimizi kentleştirelim derken sırtlarına yük bindirecekler. Bu yasayı az hasarla ancak bizimle atlatabilirsiniz. Biz bu yasaya çok çalıştık. Planlamalarımızı yaptık." (FOTOĞRAFLI)